İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Küresel Parlamenter Göç Konferansı düzenlendi
TBMM'nin Parlamentolar Arası Birlik (PAB) ile İstanbul'da ortaklaşa düzenlediği "Küresel Parlamenter Göç Konferansı" tamamlandı. Konferansa, İHH Mütevelli Başkanvekili Hüseyin Oruç da katıldı.
Suriye 27.06.2022

“Parlamentolar ve Göç ve Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakatlar: Daha Güçlü Uluslararası İşbirliği ve Ulusal Uygulama Nasıl Sağlanabilir?” konulu Küresel Parlamenter Konferansı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Parlamentolar Arası Birlik (PAB)  işbirliğinde, 20-21 Haziran 2022 tarihlerinde TBMM’nin ev sahipliğinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center’da düzenlendi.

konferans.jpg

8 oturum düzenlendi

Konferansa, TBMM Başkanı Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop, PAB üyesi Parlamento Başkanları ve milletvekillerinin yanı sıra göç konusunda çalışan uzmanlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da etkinliğe telekonferans yöntemiyle bağlandı. Konferans, açılış ve kapanış oturumlarıyla birlikte toplam 8 oturum halinde düzenlendi.

oruc.jpg

İHH’nın tecrübeleri paylaşıldı

Konferansın "Dünya'da En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi" konulu 5. oturumuna katılan İHH Mütevelli Başkanvekili Hüseyin Oruç, İHH’nın tecrübelerini paylaştı. Oruç, “Mülteciler umudu arıyorlar ve umut neredeyse oraya gidecekler. O sebeple Suriye’de umudun yeşermesi çok önemli" ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
STK’lardan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması
İHH’nın da aralarında bulunduğu Çocuk Hakları Platformu, 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’nde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, işgalci İsrail’in çocuklara yönelik saldırılarına karşı dünya genelinde güçlü adımlar atılmadığı için saldırılarını daha artırdığı vurgulandı.
Yetim
25.03.2024
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
Yetimler Gençlere Emanet Projesi 5 yıl daha uzatıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Yetimler Gençlere Emanet Projesi’nin protokolü 5 yıl daha uzatıldı. Protokol, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu tarafından imzalandı.
Yetim
21.03.2024
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024