İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu” Boşnakçada
Zahide Tuba Kor’un ilk baskısı 2011 yılında Türkçe olarak yapılan “Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu Yolcularla Söyleşiler” adlı kitabının Boşnakça çevirisi yayınlandı.
Bosna-Hersek 05.11.2013
İHH Kitap tarafından 2011 yılında okuyucuyla buluşturulan “Küresel Vicdanın Dilinden Özgürlük Filosu Yolcularla Söyleşiler” kitabının Boşnakça baskısı hazırlandı.

 Mavi Marmara’nın yola çıkış öyküsünün, saldırı anının ve sonrasının bizzat tanıkların dilinden anlatıldığı kitap Türkçe ve İngilizce’nin ardından Boşnakça baskısıyla okurun beğenisine sunuldu.

Akdeniz’de Kıbrıs açıklarında buluşan altı gemi ve 600ü aşkın aktivist 30 Mayıs 2010da yola koyulduğunda tüm dünya halklarının umudunu ve desteğini taşıyordu Gazze’ye. 31 Mayıs gecesi İsrail ordusunun saldırısına uğrayan ve 9 yolcusunu kaybeden filo hafızalardan hiç silinmeyecek bir barış öyküsü bıraktı geriye.

Küresel vicdanı harekete geçiren sivil bir girişim olan Gazze Özgürlük Filosu’nun birinci yıl dönümünde yayımlanan Mavi Marmara/Gazze Özgürlük Filosu kitabı filonun hazırlık aşamasından makûs saldırı ve sonrasında yaşanan sürece dair anekdotları yaşayanların dilinden, bilinmeyen detayları ile okuyucuya aktarıyor.

Kitapta okuyucuya, Özgürlük Filosu’nu yola çıkmaya sevk eden nedenler, filo organizasyonunun hazırlık aşamaları, filonun yola çıkışı, yolculuk detayları, saldırı ve sonrasında yaşananlara kadar birçok konu, organizatörlerin ve filo katılımcılarının şahitliklerine dayanılarak birincil kaynaklar üzerinden aktarılıyor.

İHH Kitap, Gazze Özgürlük Filosu’nun her yönüyle ele alındığı bu eserle haksızlığa ve adaletsizliğe karşı insanlığın nasıl tek bir ses olduğunun belgesini gelecek nesillere taşımayı hedefliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022