İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kurtulmuş: İsrail’in yaptığı korsanlıktır
Saadet Partisi Genel Başkanı  Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria Temsilcisi İzzet Şahin’i gözaltında tutan İsrail’e sert tepki gösterdi. Kurtulmuş, “İsrail’in yaptığı korsan
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 07.05.2010

Saadet Partisi Genel Başkanı  Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Batı Şeria Temsilcisi, İsrail tarafından gözaltına alınan İHH İnsani Yardım Vakfı’na destek ziyaretinde bulundu. 

İHH’nın Fatih’teki genel merkezini ziyaret eden Kurtulmuş, daha sonra İHH Başkanı Bülent Yıldırım ile bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan ve İsrail’in gözaltına aldığı İzzet Şahin’in eşi Kadriye Şahin de katıldı. 

Alçak koltuk benzetmesi

İsrail’in Şahin’i gözaltına almasını alçak koltuk krizine benzeten Numan Kurtulmuş, “İsrail, son zamanlarda Türkiye’ye karşı uluslar arası nezaket kurallarına aykırı eylemlerin içerisine girmiştir. Türkiye, İsrail’in bu politikasına net bir tavır koymalı. Şahin’in serbest bırakılması için Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bizzat devreye girmesi en doğru olandır. Türkiye, İsrail’in OECD üyeliğine ret oyu kullanmalı. Bütün resmi kurumlar İsrail’e karşı tavır almalı. Yoksa İsrail, hiçbir şekilde geri adım atmaz” dedi. 

“Bu olay, Filistin halkına yapılan insani yardım çabasını gözaltına almaktır” diyen Kurtulmuş, şunları söyledi: “İsrail, İzzet Şahin’i gözaltına almakla ilgili uluslar arası kamuoyunu tatmin edecek net bir açıklama yapmamıştır. İsrail mahkemelerinden beklediğimiz bu süreci uzatıp uluslar arası bir krize yol açmamalarıdır. İsrail’in yaptığı siyasi bir manevradır. İsrail, Filistin halkı üzerindeki ambargonun kaldırılması için Mayıs ayında yola çıkacak gemileri engellemek çabasındadır. Bir devlet masum insanların hayatını kullanarak siyasi manevra yapamaz. 

Bu olay sadece bir kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili değildir. İsrail, bütün Türkiye halkına ve dünya kamuoyuna gözdağı vermek istiyor. İsrail, uluslararası hiçbir hukuk kuralına uymuyor. Bölgede despot, korsan bir devlet gibi hareket ediyor.”

Kurtulmuş, İzzet Şahin’in eşi Kadriye Şahin’e, bütün yakınlarına ve İHH’ya geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise, “İsrail, İbrani üniversitesinde öğrenci olan İzzet Şahin’i gözaltına aldı. Bu Türkiye’ye gelen İsrailli öğrencilerin güvenlik gerekçesiyle gözaltına alınmasına sebep olabilir. Böyle bir durum ortaya çıktı” dedi. Kadriye Şahin ise üç çocuğuyla birlikte endişeli bir şekilde eşinin serbest bırakılmasını beklediklerini söyledi. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024