İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kütahya Genç İHH’dan Şehadet Gecesi
Kütahya Genç İHH, geliri Somali’de açılacak derin su kuyusunda kullanılmak üzere “Şehadet Gecesi - Kudüs” sloganıyla bir konser düzenledi.
Somali 18.02.2018

Kütahya Genç İHH tarafından Somali’de yapılacak olan derin su kuyusu yararına düzenlenen “Şehadet Gecesi - Kudüs” programı, Ali Paşa Camii İmam Hatibi Hüseyin Kaygısız’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

mustafa-yenipazar.jpeg

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, Ezgi Sanatçısı Ömer Karaoğlu’nun konseri öncesinde selamlama konuşması yaptı. Konuşmasında Yenipazar, İHH olarak başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara yardım elini uzatmaya çalıştıklarını söyledi. Yenipazar, şöyle konuştu:

"Gecemizden elde edilecek gelirler Somali’de açmayı planladığımız derin su kuyusu için kullanılacak. Somali gündemimizden düşmüş olsa bile hala kuraklık ve açlıkla boğuşmaktadır. Bizler de Somali’de 300-400 metrelik su kuyuları açarak onlara destek olamaya çalışmaktayız. Bu kuyular 350-400 bin lira gibi rakamlara açılıp işler hale getirilmektedir. Kompleks bir yapı kurulmaktadır. Kuyu, depolar, iletim hatları, güneş enerjisi panelleri ve dağıtımı için gerekli araç ve gereçlerin alınması, kuyunun işletilmesi, kuyu maliyetlerini bu seviyelere çekmektedir."

fatih-yazici.jpeg

Daha sonra ise kürsüye Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı çıktı. Başkan Yazıcı, “Bugün Şehadet ve Kudüs'ten bahsediyoruz. Şehadet ve Kudüs, ömür boyu bizim davamız ve inancımız olmaya devam edecek. Bir derdimiz var, biz Cennet'e gitmek istiyoruz. Cennet'e gitmenin en kolay yolu bu dava uğrunda yol almak ve Allah için şehit olmaktır” ifadelerini kullandı.

omer-karaoglu.jpg

Daha sonra Ömer Karaoğlu, ezgilerini seslendirdi. Konser sonunda Karaoğlu’na dernek yetkililerince çeşitli hediyeler takdim edildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022