İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Kuveyt IICO ve İHH’dan Suriye’ye gıda yardımı
Kuveyt merkezi IICO ve İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye’nin İdlib ve Halep illerinin kırsal kesimlerinde yaşayan sivillere 8 bin adet gıda kolisi dağıttı.
Suriye 17.11.2020

İç savaşın sürdüğü Suriye’nin İdlib ve Halep illerinin kırsallarındaki kamplarda yaşayan ailelere Kuveyt IICO (International Islamic Charitable Organization) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından 8 bin adet gıda kolisi dağıtımı yapıldı.

Dağıtılan gıda kolilerinin içerisinde kuru bakliyat, kahvaltılık ürünler, çay, şeker, salça ve sıvı yağ gibi malzemeler bulunuyor.

b.jpg

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, kış mevsiminin yaklaşmasıyla İdlib’teki kamplarda barınan ailelerin yaşamsal ihtiyaçlarının da arttığını söyledi.

Tosun, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ve Halep illerinin kırsallarında bulunan kamplarda gıda dağıtımı yaptıklarını belirterek, ‘‘Suriye’de bulunan çadır kent ve kamplarda yaşam koşulları gerçekten çok kötü durumda. Savaşın devam ettiği ülkede asgari yaşam malzemelerini dahi temin etmekte zorlanan milyonlarca insan bulunuyor. Ailelerin gıda ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Kuveyt merkezli IICO kurumunun iş birliğiyle kamplarda 8 bin adet gıda kolisi dağıtımı yaptık. Bu dağıtımımızdan yaklaşık olarak 50 bin sivil faydalandı.’’ dedi. 

c.jpg

İdlib’te sivil halkın acil ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamak amacıyla çalışmaların sürdüğünü belirten Tosun, "Yaklaşık 4 milyon insanın bulunduğu İdlib’te kış mevsiminin yaklaşmasıyla ihtiyaçlar giderek artıyor. Özellikle ülkenin çeşitli bölgelerinden İdlib’e tahliye edilen ve kamplara yerleştirilen aileler çok zor günler geçiriyor. Kış gelmeden hazırlıklarımızı tamamlayıp acil durumların oluştuğu ortamlarda insanların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidermek istiyoruz." diye konuştu.

dd.jpg

İHH, iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye içerisinde insani yardım çalışmaları yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması
İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fas’ta yaşanan 7 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmaları için harekete geçti. Vakıf tarafından ülkeye gönderilen insani yardım ekibi tarafından acil yardım çalışmalarının ilk etabında 160 aileye gıda paketi, battaniye ve elbise dağıtımında bulunuldu.
11.09.2023
Sakaryalı çocuklara "Okula Merhaba" şenliği
Sakaryalı çocuklara "Okula Merhaba" şenliği
Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, yetimler için yeni eğitim öğretim yılı öncesi şenlik düzenlendi. Şenlikte düzenlenen etkinlik ve oyunlar sayesinde çocuklar, eğlenceli anlar yaşadı.
07.09.2023
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
İHH, 15 Nisan'dan bu yana iç karışıklığın devam ettiği Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi gönderdi. Olayların başladığı tarihten bu yana ülkeye gönderilen en geniş kapsamlı yardım olma özelliği taşıyan çalışma ile, 200 bine yakın Sudanlı’ya destek ulaştırılması hedefleniyor.
16.08.2023