İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kuzey Makedonya'da "2. Balkan STK Buluşması" düzenlendi
Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca, "2. Balkan STK Buluşması" düzenlendi.
Balkanlar 26.12.2022

Programda Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Romanya ve Türkiye gibi ülkelerde faaliyet gösteren 29 sivil toplum kuruluşundan 60 katılımcı, "Uluslararası Proje Yazarlığı Eğitimi Sertifika Programı" kapsamında bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi Osman Atalay, yaptığı açıklamada, geçen yıl 25 Aralık'ta Arnavutluk'un başkenti Tiran'da "1. Balkan STK Buluşması"nı düzenlediklerini söyledi.

whatsapp-image-2022-12-25-at-18.16.09-1.jpeg

Bölgedeki 10 ülkeden gelen sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle geçen yıl Balkanlar'da sivil toplumun dününü, bugününü, sorunlarını ve çözümleri tartıştıklarını, fikir alışverişinde bulunarak tecrübe paylaşımı yaptıklarını anlatan Atalay, "Bugün yine 10 ülkeden 29 sivil toplum örgütünden 60 katılımcıyla bir eğitim programı gerçekleştiriyoruz. Yani Balkanlar'da faaliyet gösteren, Balkanlar'ın sivil toplum örgütlerinin uluslararası proje yazımı sertifika programı için buradayız." diye konuştu.

Atalay, bu programı sosyal, kültürel, ekonomik, ticari projeler ve ülkeleri için gerekli eğitim ve sosyal projelerin hazırlanması, uluslararası hibe ve yardım fonlarına başvuru formatına ilişkin STK'lerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla düzenlediklerini belirterek, gelecek yıllarda tüm Balkan ülkelerinde gerçekleştirmeyi planladıklarını vurguladı.

Faaliyetlerinin önemine değinen Atalay, "Bu, Balkanlar'daki sivil toplum örgütlerinin birbiriyle dayanışması, bilgi ve tecrübe alışverişinin güçlenmesi, sorunlarımıza birlikte çözüm yolları arayışları, aynı zamanda da inovasyon dediğimiz, AR-GE dediğimiz, kurumların kendilerini yenilemesi ve geliştirmesiyle ilgili tamamen bir yardımlaşma programıdır." ifadelerini kullandı.

Balkanlar'daki ülkelerin yanı sıra Avusturya ve Macaristan'dan da katılımın olacağını söyleyen Atalay, programda desteklerini esirgemeyen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile her zaman bölgedeki faaliyetlerini duyuran Anadolu Ajansına (AA) teşekkür etti.

whatsapp-image-2022-12-25-at-18.16.10.jpeg

Program eğitimcisi AR-GE ve Proje Uzmanı Enes Güneyli de proje yazarlığı eğitimlerinde uluslararası kurum ve kuruluşların proje-hibe-destek programlarına dönük teknik altyapıyı ve projelerin yazılmasıyla ilgili çalışmaları anlatacaklarını söyledi.

Dünya ve Türkiye'deki AR-GE ve inovasyon deneyim ve tecrübelerini aktaracaklarını dile getiren Güneyli, "Dünyada özellikle ses getiren projeler anlamında teknoloji başta olmak üzere birçok alanda, sosyal girişimcilik alanında çeşitli projeler nasıl yapılıyor, bunların genel olarak formları nasıl, hangi kurum ve kuruluşlar proje hibe destek çalışmaları veriyor, bu gibi konularda bugün yaklaşık 5-6 saatlik bir eğitim sürecimiz olacak." şeklinde konuştu.

Eğitim programı kapsamında AR-GE ve inovasyon süreçleri/ SWOT Analizi, proje hazırlama teknikleri, proje fonları ve hibe destekleri veren kuruluşlara başvurular, örnek proje taslaklarının incelenmesi, proje yönetimi aşamalarının uygulamalı demosu konularında dersler verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH, Ramazan ayında Balkanlar'da binlerce kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Balkanlar'da tespit edilen yaklaşık 16 bin ihtiyaç sahibine yardım ulaştırdı.
19.03.2024
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
Diriliş Buluşmaları’nın 11’ncisi Nevşehir’de gerçekleştirildi
İHH’nın düzenlediği “Diriliş Buluşmaları”nın 11’ncisi, Filistin gündemiyle Nevşehir’de düzenlendi. Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Vali Şinasi Kuş Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki program, yoğun bir katılımla gerçekleşti.
09.03.2024
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri'de Filistin gündemli Yetim Dayanışma Gecesi
Kayseri İHH tarafından, Filistin gündemiyle Yetim Dayanışma Gecesi Programı düzenlendi. Programda katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze ile ilgili herkesin sorumlulukları olduğunu belirterek, Mart ayı sonunda Gazze'ye destek için gemilerle yola çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.
Yetim
04.03.2024