İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lübnanlı Maya: Filistinli kardeşlerim nerede?
4. Uluslararası Yetim Buluşması Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Buluşmada özellikle Lübnan’da mülteci hayatı yaşayan Filistinli mültecilerin ezgileri izleyenleri duygulandırdı.
Filistin, Lübnan, Ortadoğu, Türkiye 17.10.2009

4. Uluslararası Yetim Buluşması Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Saat 19.30’da başlayan buluşmaya yoğun katılım oldu. Salon tıklım tıklım doldu. Salonda yer bulamayanlar dışarıda kurulan ekranlarda programı izliyor.

Program Etiyopyalı yetimin Kur’an-ı Kerim tilavetini okumasıyla başladı. Daha sonra İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yetim çalışmalarını anlatan bir sinevizyon sunumu gösterildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, dünyada artan savaşlarla birlikte artan yetim sayısına dikkat çekti.

Yıldırım, dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetimleri gündeme getirmek ve insanların bu yetimlere sahip çıkmasını sağlamak için yetim buluşmasını düzenlediklerini ifade etti.

Türkiye halkının her zaman mazlumların yanında olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bunu yetim çalışmasında da gördük. Şimdiye kadar 15 bin yetime sponsor aile bulduk. Bizim hedefimiz bu rakamı milyonlara taşımak. Çünkü dünyada 143 milyon yetim var. Hayırsever halkımızın destekleriyle biz bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. Yıldırım’ın yetimlerin önemine vurgu yapan konuşmasından sonra Almanya’dan gelen Ammar 114 sahneye çıkarak bir şarkılarını seslendirdi. Ammar’dan sonra Kırgızistanlı yetimler sahneye çıkarak yerel oyunlarını sergilediler. Buluşmada özellikle Lübnan’da mülteci hayatı yaşayan Filistinli mültecilerin ezgileri izleyenleri etkiledi.

Lübnanlı Filistinli mülteci yetim 8 yaşındaki Maya Alhap, Refah Sınır Kapısının kapalı olmasından dolayı Filistin’den gelemeyen yetim kardeşlerine üzüldüğünü söyledi.

Maya’nın “Onların burada olmasını çok isterdim” şeklindeki sözleri izleyenleri duygulandırdı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022