İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Libya için acil yardım
Onbinlerce insanın gıda yetersizliği ve çatışmalar sebebiyle acil yardım beklediği Libya için İHH, yardım kampanyası başlattı. Kampanya ile birlikte Türkiye’den Libya’ya gıda, hijyen, giysi ve barınma malzemeleri ulaştırılacak.
Afrika, Libya 14.06.2020

Libya’da devam eden çatışma ve kaos ortamının etkileri artarak devam ediyor. Özellikle gıda başta olmak üzere temel yaşam maddeleri ve sağlığa erişimde yaşanan sıkıntılar insanları zor durumda bırakıyor. Son dönemlerde insani yardıma muhtaç kişi sayısı ciddi oranda yükseldi. Yetersiz gıda stoğu, iç çatışmalar ve koronavirüs salgını sebebiyle ülkede insani kriz büyüyor. Kriz daha ciddi boyutlara ulaşmadan önce önlemler alınması gerekiyor. Bu durum, bir kısmı Libyalı diğer kısmı mülteci ve göçmen ailelerden oluşan yüz binlerce kişiyi olumsuz etkiliyor. Şu an ülkede 800 binden fazla kişi insani yardıma muhtaç.

Libya’da temel gıda, hijyen, giysi ve barınma malzemelerine ihtiyaç var. Bu zorlu süreçte Libya’ya insani yardım ulaştırmak için İHH İnsani Yardım Vakfı, çalışmalara başladı. Hayırseverlerin destekleriyle “Libya’daki Kardeşlerimize Acil Yardım” adı verilen kampanya sonucunda Libyalıların yaşadıkları sıkıntıların hep birlikte giderilmesi hedefleniyor.

turkiyeden-libyaya-acil-yardim-kampanyasi.jpg

2011’den beri

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 yılında Libya’da yaşanan devrimden bu yana aralıksız olarak ülkeye yardımlarını sürdürüyor. Devrimin hemen sonrasında 21 Şubat 2011 tarihinde Bingazi’ye ulaşarak acil yardım çalışmalarına başlayan İHH, periyodik olarak ülkeye olan yardımlarını günümüze kadar devam ettirdi. 9 yıllık süre zarfında İHH, Libya’da gıda, sağlık, eğitim, su, hijyen ve barınma gibi alanlarda çalışma yürüterek 1 milyon 97 bin 861 kişiye insani yardım ulaştırdı. Sadece 2020 yılında ise İHH, Trablus, Misrata ve Zliten’de yaşayan 25 bin Libyalı mağdura çeşitli insani yardım malzemesi ulaştırdı.

turkiyeden-libyaya-acil-yardim-kampanyasi4.jpg

BAĞIŞ YAP

Libya halkına destek için

İHH aracılığıyla Libya’daki mağdur ailelere destek olmak isteyen bağışçılar, LIBYA yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine “LİBYA” koduyla bağışta bulunarak gıda, sağlık ve barınma alanlarındaki çalışmalara katkıda bulunabiliyor.

turkiyeden-libyaya-acil-yardim-kampanyasi7.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024