İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Libya’da acil yardım operasyonu için gönüllü doktorlar arıyoruz
Vakfımız Libya’da tedavisi mümkün olmayan ağır yaralıların Türkiye’ye acil bir şekilde getirilmesi için bir gemi kiraladı. Yaralıları getirmek için gönüllü doktorlara ihtiyaç var. Anestezist, genel ce
Türkiye 25.03.2011

Bingazi kentinde bulunan yaklaşık 50 yaralının tahliyesi için tüm resmi girişimler başlatıldı. Türkiye, Libya ve Mısır üçgeninde görüşmeler yapılıyor. Türkiye, Mısır ve Libya’daki resmi kurumlar yaralıları tahliye çalışmasına destek veriyor.

Yaralıların durumu ağır olduğu için doktorlar nezaretinde tahliye edilmeleri gerekiyor. Bu noktada gönüllü doktorların desteğine ihtiyaç duyuluyor. Anestezist, genel cerrah ve acil pratisyen hekimler, bu gemide gönüllü olarak görev alabilirler.  Yaralıları Libya’dan tahliye etme çalışmasına katılmak isteyen doktorlar vakfımıza başvurabilirler. Acil yardım operasyonunun bir hafta sürmesi planlanıyor.

İHH Başkan Vekili Yaşar Kutluay, “Libya’daki yaralılar günlerdir tedavi olmayı bekliyorlar. Ülkedeki mevcut hastanelerde ağır vakalara müdahale edilemiyor. İlaç ve tıbbi malzemelerde sıkıntı yaşanıyor. Bu insanların kurtarılması için biran önce tedavi edilmeleri gerekiyor. Bütün yaralıların ameliyat edilmeleri gerekiyor. Vücutlarının çeşitli yerlerinde kesik olan yaralıların ortopedik malzemelere ihtiyaçları var. Bu yaralıları tahliye etmek için gönüllü çalışacak doktorlarımızın desteğini bekliyoruz” dedi. 

İHH irtibat telefon: 0212 631 21 21

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025