İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Libya’da ateş altında yardım
Vakfımız tarafından Libya’da çatışmaların en yoğun ve şiddetli yaşandığı Misrata kentine gönderilen yardım gemisinin taşıdığı malzemeler yerel halka dağıtılmaya başlandı. İHH ekipleri, ateş altında in
Libya 23.04.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 12 Nisan 2011 tarihinde İstanbul Zeyport limanından çatışmaların bitmek bilmediği Libya’ya gönderilen yardım gemisi Misrata’ya ulaştı.

Irmak isimli yük gemisinin taşımış olduğu 682 tonluk insani yardım malzemesi Misrata limanındaki depolara boşaltıldı. Yardım malzemesi 50 yataklı mobil hastane, ilaç ve tıbbi malzeme, süt tozu, çocuk bezi, çocuk maması ve çeşitli gıda maddelerinden oluşuyor. İnsani yardım malzemeleri kamyon ve TIR’lara yüklenerek Misrata’nın ihtiyaç görülen bölgelerinde dağıtılmaya başlandı.

Toplam değeri 5.3 milyon TL olan insani yardım malzemesinin kısa bir süre içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılması bekleniyor.

Bu arada İzmir limanından gönderilen 9 konteynerlik yardım malzemesi de Bingazi ve Beyda kentlerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Vekili Yaşar Kutluay, “Misrata Libya’nın üçüncü büyük kenti. Çatışmaların en şiddetli yaşandığı bölgelerden birisi olarak biliniyor. Burada iki ateş arasında kalan siviller yaşam mücadelesi veriyor. Misrata’da özellikle ilaç ve tıbbi malzeme konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bölgeden görüştüğümüz doktorların raporlarını dikkate alarak tıbbi malzememizi hazırladık. Libya’ya İstanbul’dan kalkan ilk yardım gemisini gönderdik.” dedi.

Libya halkına şimdiye kadar toplam değeri 8 milyon TL’yi bulan bir yardım yaptıklarını ifade eden Kutluay, “İHH olarak daha önce Libya’nın Bingazi ve Beyda kentlerinde acil yardım çalışmaları yürüttük. Bingazi’de ofis açtık. Daha önce 9 konteynerlik insani yardım malzemesini İzmir Limanından gönderdik. 12 Libyalı yaralıyı Bingazi’den tahliye ederek İstanbul’a getirdik. Tedavileri çeşitli hastanelerde sürüyor. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Ankara Feribotu için Bingazi’de bulunan 80 yaralının tahliyesini organize ettik. Libya-Tunus sınırında ülkeden ayrılmak zorunda kalan Türk ve yabancı işçilere acil yardım çalışmasında bulunduk. Maddi durumu müsait olmayanlara yardım ettik. Libya konusunda savaş ve kriz bölgelerindeki 20 yıllık tecrübemizi kullanarak çok hızlı davrandık. Hem kriz bölgesinde hem de Türkiye’de iyi organize olduk. Hayırsever halkımızın destekleriyle yardımlarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024