İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lise öğrencileri 36 yetime sahip çıktılar
Ankara Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi’nde 36 sınıf Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi kapsamında birer yetime kardeş oldu.
Türkiye 03.12.2014

Ankara Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi’nde 36 sınıf Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi kapsamında birer yetime kardeş oldu.

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesi dolu dizgin devam ediyor. Proje Başkent Ankara’dan da destek görüyor. Ülkemizde ve dünyadaki yetim çocuklara sahip çıkma adına Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İHH ve Memur Sen’in ortaklaşa yürüttükleri “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi çerçevesinde Ankara Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi’ndeki 36 sınıf 36 yetim kardeşine sahip çıktı. Bu güzel gelişmeyle ilgili dün Ankara Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi’nde yetim kardeşlerine sahip çıkan öğrenciler ve proje taraflarının da katıldığı bir tören düzenlendi.

32 sınıftan oluşan Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi öğrencilerinin karşısına çıkan proje temsilcileri dünya üzerinde bulunan yetimler için her sınıftan 90 lira burs toplanması projesini anlattılar.
İHH Ankara Yetimler Komisyonu Başkanı Orhan Demirel, İslam Âlemi’nde 200 milyon çocuğun yetim olduğunu ve bunların yüzde 90’ının ise muhtaç olduklarını söyledi. Bu yetimlerin ülkemizdeki herkesin bir kardeşi olduğunu belirten Demirel, her okulun bir sınıfında bir yetime burs çıkarılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Her okulun ve her sınıfın “İyilikte Yarışan Sınıflar”a katılmasını istediklerini belirten Orhan Demirel, birçok özel okul sınıflarında çok iyi çalışmalar yapıldığını anlattı.

“Herhangi bir ülkede bulunan bir yetimin hayatını siz değiştirin” diyen Demirel, “Dünyada 200 milyonun üzerinde yetim ve kimsesiz çocuk yaşıyor. Huzurlu, güvenli ve temel ihtiyaçlarının karşılandığı bir dünyada yaşamak bütün çocukların hakkıdır. Siz de kampanyamıza katılın ve desteğinizle bir yetimin hayatı değişsin” şeklinde konuştu.

Memur-Sen adına törene katılan Ankara Şube Başkanı Mustafa Kır da Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi öğrencilerinin yetimlere sahip çıktıklarını söyledi. Şetim çocukların kriz ortamlarının suistimale açık savunmasız bireyler olduğunu kaydeden Kır, uluslar arası toplumların yetimleri koruma ve kollamada sorumsuz davrandığını ifade etti. Hem babadan yetim, hem anadan öksüz olan bir peygamberin ümmeti olduğumuzu belirten Kır, “Onun için yetimleri korumak ve gözetmek, aynı zamanda Sevgili Peygamberimize karşı bir borçtur. İHH, MEB, DİB ve Memur-Sen’in ortaklaşa sürdürdüğü insani amaçlı ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesine Deneme Lisesinin değerli ve duyarlı öğrencileri de 36 sınıfının tamamı gönül sofralarında bir yetim kardeşlerine yer ayırdılar” dedi.

Programa katılan Çankaya İlçe Müdürü Mehmet Yılmaz ise, öğrencilerin yardım ve paylaşma gibi güzel hasletlere sahip olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin böyle insani bir konuda duyarlı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

“Ümmeti olduğumuz Peygamber Efendimiz yetim olarak dünyaya gelmişlerdi. 6 yaşında ise annesini kaybetmiş ve kimsesiz kalmıştı. Peygamber Efendimizin hadislerinde bir yetime sahip çıkıp, koruyup kollayan Müslümanların yerinin cennet olduğunu söylemektedir. Dünyanın her yerinde savaşlar var. Ve her savaş sonrasında milyonlarca çocuklar yetim ve kimsesiz kalıyorlar. Bunlardan ders alarak, orada bulunan yetim çocuklara mümkün olduğunca sahip olup, korumalıyız ve ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında katkıda bulunmalıyız.”

Son olarak söz alan Bahçelievler Deneme Anadolu Lisesi Müdürü Fahmettin Aydın da önemli mesajlar verdi. Her çocuğun yetim olma ihtimalinin her zaman olabileceğini ve Allah’tan öyle bir durumdan her çocuğu muhafaza etmesini temenni eden Aydın, “Sizin desteğinizle ‘Her sınıfın bir yetim kardeşi var’ projesinin devam ederek dünyanın neresinde olursa olsun yetimlere destek olmanız hem bizi, hem de onları mutlu edecektir” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022