İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de yaşanan olayların ardından ülkelerini terk ederek Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilere yardımda bulundu. Acil yardım çalışmaları için Suriye – Lübnan sınırına giden
Suriye 02.07.2011

Suriye’de sivil halkın özgürlük talepleri kanla bastırılmaya devam ediyor. Katliamlara dayanamayanlar ise doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalıyorlar. Can tehlikesi sebebiyle günlük kıyafetleriyle yollara düşen Suriyeli mültecilerin yoğun olarak sığındığı ülkelerden birisi de güney komşuları Lübnan. Başta Humus ve Telkelah bölgelerinden yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kalan halk, sınırı geçtikten sonra ise zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor.

YARDIMLAR EV EV GEZİLEREK YAPILDI

İHH İnsani Yardım Vakfı da halka destek olmak amacıyla Lübnan’a acil yardım ekibi gönderdi. İHH ekibi Lübnan’ın kuzeyinde mültecilerin yoğun olarak yaşadığı ve Suriye sınırına en yakın nokta olan Trablus şehrinin Akkar bölgesine ulaştı.  Lübnan halkının Suriyeli mülteciler ile muhacir-ensar anlayışı içerisinde hareket ettiğini gören İHH ekibi, mültecilere yardımı ev ev gezerek yaptı. İHH ekibi tarafından, 3 bin kişiye gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan yardım yapıldı. Mültecilerin durumları incelenirken, nelere ihtiyaç duydukları da listelendi. İHH, en kısa zamanda mültecilere yönelik daha kapsamlı çalışmalar yapmak üzere projeler ortaya koydu. Yaşadıklarını İHH yetkililerine anlatan mülteciler, geride bıraktıkları ülkeleri Suriye’deki durumun vahim olduğunu söyledi. Mülteciler, Lübnan’a sığınmak zorunda kaldıklarını ve evlerinden ayrılırken üzerlerine hiçbir şey alamadıklarını belirttiler. Suriye’de Beşar Esad yönetiminin gitmesini isteyen mülteciler, Lübnan ve Türkiye halkına da yardımlarından dolayı teşekkür etti.

YARDIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Yardım malzemelerinin dağıtımında bulunan İHH ekibinden Ömer Kesmen, İHH’nın bütün dünyadaki mazlumlara yardım ettiği gibi Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilere de yardım ettiğini söyledi. Mültecilerin her türlü ihtiyaçlarını temin etmeye çalıştıklarını ifade eden Kesmen, bölgeye yardım yapmayı sürdüreceklerini kaydetti. Türkiye’deki hayırseverlerin yardımlarda çok büyük katkıları olduğunu belirten Ömer Kesmen, Suriyeli mültecilerin yardımları alırken, hayırseverlere, teşekkür ve dualarını ilettiklerini söyleyerek, Türkiye halkının her zamanki gibi yine yanlarında olduklarını belirttiklerini kaydetti.

AID DE LÜBNAN’A GİTTİ

Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) de Lübnan-Suriye sınırının sıfır noktasına ulaştı. Lübnan’a sığınan Suriyeli mültecilerin tedavi ve ilaç ihtiyaçları ile ilgilenen birlik; bölgedeki, sağlık problemiyle ilgili ön rapor hazırladı. Hastanede de inceleme yapan AID, durumu ağır olan hastaların Türkiye’ye getirilmesi konusunda çalışma başlattı.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024