İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lübnan’daki mültecilere gıda yardımı
Lübnan’daki Filistinli mültecilere yardım elimizi bir kez daha uzattık. İHH ekipleri, Nerul Barid mülteci kampında zor şartlarda yaşayan 5 bin 200 aileye içinde temel ihtiyaç maddelerinin olduğu kuman
Filistin, Lübnan, Ortadoğu 09.04.2009

2007 yılında Lübnan ordusu Nehrül Barid mülteci kampına girerek 35 bin kişinin yaşadığı kampı adeta yerlebir etti. Filistinlilerin yaşadıkları evler yakılıp yıkılarak talan edildi. Çatışmalardan kaçan insanlar, geri döndüklerinde gözlerine inanamadılar. Evlerinin yerlerinde moloz yığınları ve harabeler duruyordu.

Nehrul Barid Mülteci Kampı’nda 35 bin Filistinli mülteci kalıyor. Bu mülteciler zor şartlar altında yaşama mücadelesi veriyor.

Vakfımız Lübnan’da mülteci olarak hayatlarını sürdüren Filistinli mültecilere gıda yardımında bulundu. Nerul Barid mülteci kampında kalan 5 bin 200 aileye içinde temel ihtiyaç maddelerinin olduğu kumanya paketleri dağıtıldı.

İHH öteden beri bu mültecilere yardımlarına devam ediyor. Son yapılan gıda yardımıyla bu kamptaki mültecilere yapılan toplam yardım miktarı 1 milyon dolar oldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024