İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Makedonya halkından Gazze’ye yardım
Makedonyalı STK’lar topladıkları 73,5 bin Euroluk maddi yardımı Gazze halkına ulaştırılmak üzere vakfımıza teslim ettiler. Bu parayla vakfımızın Gazze’de kuracağı kadın ve çocuk hastanesinin bir ünite
Avrupa, Balkanlar, Makedonya 04.02.2009

Gazze’de yaşanan insanlık dramına Türkiye’nin yanı sıra diğer ülke halkları da duyarsız kalmadı. Zor günlerinde Türkiyeli kardeşlerinin maddi ve manevi desteğini gören Makedonyalı sivil toplum kuruluşları, şimdi Gazze halkına destek olmak için seferber oldular.

Makedonya’da faaliyet gösteren Ensar Derneği, Merhamet Derneği, El-Hilal Derneği, Bamirsia ve Kalliri i Miresise ile Makedonya Türk STK’lar Birliği (MATÜSİTEB), İslam Gençlik Forumu, Vizyon M, El Kalem, Öğrenciler Kulübü ve ARDHMERİA Gazze halkının yaralarını sarmak için yardım kampanya başlattı.

Sabahuddin Mahmuti’nin başkanlığını yaptığı Filistin Dayanışma Platformu adı altında bir araya gelen STK’lar, çok kısa sürede topladıkları 73,5 bin Euroluk maddi yardımı vakfımıza teslim ettiler. Bu parayla İHH’nın Gazze’de kuracağı kadın ve çocuk hastanesinin bir ünitesi yapılacak.

Maddi yardımın teslimi öncesi Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Makedonya’daki yardımların koordinatörlüğünü yapan Sabahuddin Mahmuti, “Gazze halkının yaralarını sarmak için protesto eylemleri yaptık. Kendi aramızda maddi yardım topladık. Kampanyaya halkımızın büyük desteği oldu. Maddi yardımın yanı sıra giysi vs. ayni yardımlar da topladık. Şimdi topladığımız 73,5 bin Euroluk yardımı İHH’ya teslim ediyoruz. İHH bunu bizim için Gazze halkına ulaştıracak” dedi.

Ensar Derneği ve Makedonya Türk STK’lar Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Süleyman Baki ise yakın tarihte Balkanlar’da yaşadıkları savaşları hatırlatarak, “Gazze halkının yaşadığı acıları çok iyi biliyoruz. Aynı acıları yakın bir tarihte biz de yaşadık. Gazze’deki kardeşlerimiz için çam sakızı çoban armağanı bir şeyler topladık. Onlara bir katkımız olabilirsi ne mutlu bize” diye konuştu.

Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin Oruç ise, Balkanlar’da büyük bir Filistin duyarlılığının oluştuğunu belirterek, “Balkanlar’da böyle bir hassasiyetin olduğunu görmek çok güzel” diye konuştu.

İHH olarak Gazze’de bir kadın ve çocuk hastanesi kuracaklarını belirten Oruç, “Makedonyalı kardeşlerimizin bu bağışlarıyla bu hastanenin bir ünitesini kuracağız” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024