İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Malatya’dan Suriye ve Gazze’ye yardım seferberliği
Malatya’dan Suriye’ye 8 TIR gıda yardımı, Gazze’ye de 120 bin TL para yardımı törenle gönderildi.
Filistin, Filistin-Gazze, Suriye 27.09.2014

İHH koordinesinde 30 civarındaki sivil toplum kuruluşu ile Malatya Ak Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından "Gazze’ye İlaç Suriye’ye Aş" adlı kampanya kapsamında Suriye için 8 TIR un, Gazze için de 120 bin TL toplandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin önünde Suriye’ye gidecek TIR’ları uğurlamak için düzenlenen törene İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, AK Parti Malatya Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Ebubekir Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Törende konuşan İHH Malatya Temsilcisi Ömer Derin, Gazze ve Suriye’deki zulme sessiz kalmayarak başlattığımız Kardeşlik Platformu çerçevesinde "Gazze’ye İlaç Suriye’ye Aş" kampanyası sonucunda topladığımız yardım tırlarını göndermek için buradayız” diyerek, “İHH koordinesinde 30 civarındaki sivil toplum kuruluşu yardımlarımıza ortak oldu” ifadelerini kullandı. Derin, “Tarihimizden, atalarımızdan, dinimizden öğrendik ki, mazlum kim olursa olsun yanındayız, zalim kim olursa olsun karşısındayız” dedi.

AK Parti Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Başkanı Bayram Taşkın ise, ”Suriye’de sıkıntı var, can güvenliği var. Bu kardeşlerimizin açlığına ızdırabına seyirci kalamayız. Bu kampanyaya destek olanlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, “ Suriye ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimize yardımların yapılması önemlidir. Gerek yurt dışında ve gerekse yurt içindeki mültecilere, muhacir ve ensar anlayışı içerisindeki yaklaşımımız, milletimizin geçmiş tarihindeki yardımlaşma duygusunun geleceğimize yansımasıdır” yeklinde konuştu.

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Bu tür yardımlar, büyük Türkiye’nin ve büyük millet olmamızın yansımasıdır” diyerek, “Komşumuzda yangın varken, bizim rahat ve huzur içerisinde yaşama şansımız yoktur. Bu kadirşinas millet ve Malatyalılar örnek hareketini her zaman ortaya koymuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Ümit Çimen de dua etti. Çimen duasında özetle, “Suriye,Gazze ve Filistin için toplanan bu yardımları toplayan ve emeği geçenlere bütün kardeşlerimizin dünyasını ve ahiretini mamur eyle. Milletimizin ve ülkemizin bu yardım ve dualarını, acılara dertlere şifa eyle Ya Rabbi” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, toplanan 120 bin liralık yardım çekini Derin'e takdim etti.

Cuma namazı sonrasında 8 TIR un Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024