İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Malatya’da Filistin gecesi
Malatya halkı hayır yarışında “ben de varım” dedi. Malatya Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Filistin gecesine İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı  sıra Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 15.04.2010

Anadolu’nun farklı illerinde organize edilen Filistin gecelerine bir yenisi daha eklendi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Gazze’de uygulanan insanlık dışı ambargoyu deniz yolu ile delmek için organize ettiği ‘‘Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım’’ projesine Malatya halkından da destek geldi. Malatya Kapalı Spor Salonu’nda, Filistin gecesi düzenlendi. Geceye İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın yanı  sıra Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Gecede ilk olarak Grup Meşale mini bir konser verdi. Grup Meşale’nin ardından, geceye katılan İHH Başkanı Bülent Yıldırım katılımcılara hitap etti. Yıldırım, Gazze halkının gerçekleştirdiği demokratik seçimler sonunda Hamas’ı iktidara getirdiği için cezalandırıldığını söyledi. Gazze’de bir avuç gencin bütün dünyaya baş kaldırdığını da dile getiren Yıldırım, ‘‘Allah, onların yüzü suyu hürmetine göreceksiniz çok kısa süre içerisinde özgürlüğü mazlumlara verecektir’’ dedi. Bülent Yıldırım gemi filosu hakkında da katılımcılara bilgi verirken herkesin elinden geldiğince bu organizasyona destek vermesini istedi.

Bülent Yıldırım’ın ardından konuşan Meşale Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Salih Büker ise, Filistin'in verdiği mücadelenin sloganlarda kalmaması  gerektiğini kaydederek, ‘‘Filistin'e sevgilerimizi sunmak ve onlara yanlarında olduğumuzu haykırmak için hep bir araya geldik. Filistin, direnen yiğit insanların ülkesidir. Filistin, her Müslüman'ın yüreğinde bir köşedir. Bu nedenle Filistin, sloganlarla kısıtlanacak kadar küçük olamaz, olmamalıdır. Gösterdikleri azim ve kararlılıkla anılmalıdır’’ diye konuştu. 

Gecenin son bölümünde Ömer Karaoğlu davetlilere bir konser verdi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022