İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mali’de 400 katarakt hastası ışığa kavuştu
Dünyanın farklı coğrafyalarında katarakt ameliyatlarına devam eden İHH, son olarak, Batı Afrika ülkesi Mali’de 400 katarakt hastasını ameliyat ettirdi.
Mali 07.10.2022

Göz merceğinin saydamlığını yitirmesi sonucu oluşan katarakt hastalığı, yaşın yanı sıra, yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma ve göz travmaları gibi sebeplerle yaygın biçimde görülüyor. Katarakt, 15 dakika süren kısa bir ameliyatla tedavi edilebilen bir hastalık olmasına rağmen, maddi imkânsızlıklar ve teknik yetersizlikler nedeniyle milyonlarca insan, göremeden hayatlarına devam ediyor.

Bugüne kadar 168 bin 53 katarakt ameliyatı

Katarakt çalışmalarına 2007 yılında Afrika’da başlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, “Katarakt Ameliyatları Projesi” kapsamında 2017 yılına kadar 100 bin kişiyi ameliyat ettirerek yeniden görmelerine vesile oldu. 2017 yılında ise İHH’nın katarakt projesinin kapsamı daha genişledi ve Afrika’nın haricinde dünyanın farklı coğrafyalarında da ameliyatlar yapılmaya başlandı. İHH tarafından, 2007 yılından günümüze kadar 168 bin 53 katarakt ameliyatı gerçekleştirildi.

malide-400-katarakt-hastasi-ameliyat-edildi-2.jpg

400 kişi yeniden görmeye başladı

Son olarak, Batı Afrika ülkesi Mali’de katarakt ameliyatları gerçekleştirildi. İHH, yaptırdığı ameliyatlar ile Sikasso, Kıyan, Ouelessebougou, Dioila ve Mopti bölgelerinde 400 katarakt hastasının yeniden görmesine vesile oldu. Bu ameliyatlarla birlikte Mali’de şu ana kadar 12 bin 200 katarakt hastası ameliyat edilmiş oldu.

malide-400-katarakt-hastasi-ameliyat-edildi-9.jpg

İHH, 2007 yılından bu yana 879 bin saha taraması yaparken, 455 bine yakın da muayene gerçekleştirdi.

malide-400-katarakt-hastasi-ameliyat-edildi-12.jpg

Destek olmak için

İHH’nın katarakt çalışmalarına destek olmak için tüm operatörlerden KATARAKT yazıp 3072’ye SMS göndererek projeye 10 TL katkıda bulunulabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına KATARAKT yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024