İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Manisa’da gazetecilerden İHH’ya destek
Manisa'da gazeteciler, ihtiyaç sahiplerine yardım için kermes açan İHH gönüllülerine destek vermek amacıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Türkiye 12.11.2014

Manisa'da gazeteciler, ihtiyaç sahiplerine yardım için kermes açan İHH gönüllülerine destek vermek amacıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Demokrat gazeteciler ve Yazarlar Derneği, ‘İhtiyaç sahiplerine yardımda bulunmak ve Filistin’e karşı İsrail’in zulmüne hayır ‘demek için Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda kermes açan İHH’ya destek vermek amacıyla basın mensuplarıyla bir kahvaltı düzenledi.

İHH Manisa Temsilcisi Halil Uysal’ın da hazır bulunduğu kahvaltıya Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özen ile Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz, Manisalı basın mensupları ve İHH Gönüllüleri de katıldı.
 

Tokgöz: Gazeteci duyarlı insan demektir

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği’nin IHH kermesindeki kahvaltısına katılan Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz, böylesine güzel ve anlamlı bir organizasyon düzenlemesinin insani açıdan çok önemli olduğunu kaydetti. Filistin başta olmak üzere yeryüzünde herkesin gözü önünde bir takım haksızlık ve zulümlerin devam etmekte olduğuna dikkat çeken Tokgöz, “Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği yöneticileri çok duyarlı bir organizasyona imza atmış. Gazetecilik sadece haber yapmak, olayı topluma yansıtmak değil. Gazeteciliğin aynı zamanda bir insani boyutu var. Gazeteci aynı zamanda duyarlı insan demektir” dedi.


Tokgöz konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Yeryüzünde ve herkesin gözü önünde bir takım haksızlık ve zulümler devam etmektedir. Bunun en belirgin örneğini adeta yaptığı zulümler zalimliğe dönüşmüş olan İsrail gerçeğidir. Bunun yanısıra Ortadoğu’da son 15-20 yıldır ciddi bir dram yaşanıyor. Irak’ta 1,5 Milyona yakın insan katledildi. O bölgede yaşayan halklar göç etmek zorunda bırakıldı. Biz ülke olarak bu krizin hemen yanı başında, kenarında bu yaşananları en iyi şekilde anlıyor ve hissediyoruz. İHH da nerede bir zulüm, haksızlık ve insanlık dramı varsa oraya koşmaktadır. Mağdur ve mazlum milletlerin Türkiye’yi sığınacakları güvenli bir liman olarak görmeleri bizim adımıza gurur verici bir durum. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği de çok duyarlı bir organizasyona imza atmış. Gazetecilik sadece haber yapmak, olayı topluma yansıtmak değil. Gazeteciliğin aynı zamanda bir insani boyutu var. Gazeteci aynı zamanda duyarlı insan demektir. Bu nedenle Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile İnsani Yardım Vakfı’nı (İHH) gösterdikleri başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bizde bugün gerçekleşen toplantıya katılarak desteğimizi sunduk.”



Özen: İsrail insanlık suçu işliyor

Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen ise, İslam Dünyası’nın İsrail zulmüyle kan ve gözyaşı içinde bir savaşın içinde olduğunu hatırlatarak, “Kan ve gözyaşının başlıca sorumlusu İsrail’dir.

İnsanlık bunu yaparken bir insanlık suçu da işlemektedir. Bunu da en son Mescidi Aksa’ya gerçekleştirmiş olduğu saldırıda belli etmiş. O bölgede ki Müslüman kardeşlerimizin Cuma namazını kılmalarını engellemeye çalışmıştır. Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği olarak İsrail’i şiddetle kınıyoruz”
dedi.

“İnsani Yardım Vakfı Manisa Gönüllüsü arkadaşlarımız da Cumhuriyet Meydanında dar gelirli vatandaşlarımıza destek vermek, Suriye’den, Afganistan’dan ve değişik ülkelerden Türkiye’ye sığınmış olan mülteci vatandaşlara İHH’nın büyük desteği mevcut” diyen Özen konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bunun yanı sıra İnsani Yardım Vakfı İsrail Zulmüne geçmişten bugüne kararlı bir şekilde karşı durmuş mağdur ve mazlum Filistin halkının yanında olma cesaretini ve insanlık görevini yerine getirmiştir. Bu ve benzeri gayretli çalışmalarından dolayı İnsani Yardım Vakfı’na desteğimiz geçmişte olduğu gibi bugünde devam etmektedir. Bugün gerçekleştirdiğimiz kahvaltılı basın açıklamasıyla bu desteğimizi bir kez daha göstermek ve basın mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Bugünkü toplantının düzenlenmesinde büyük katkıları olan Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Kenan Tokgöz’e, Derneğimizin Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gönüllülerine ve basın mensubu meslektaşlarımıza davetimize icabet ettikleri için ayrıca teşekkür ediyorum. Bir kez daha yineliyorum ki İsrail Zulmünün sona ermesinin ve dur demenin vakti çoktan gelmiştir. İsrail’i insanlık dışı katliamlarından dolayı şiddetle kınıyor, bağımsızlık yolunda mücadelesine devam eden Filistin halkının yanında olduğumuzu yineliyorum. Filistin’in bağımsızlığı Türk ve İslam Dünyasında bir güneş gibi parlayacaktır.”

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024