İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mardin ve Şanlıurfa’ya sığınan Ezidilere destek
Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden kaçarak Mardin ve Şanlıurfa’ya sığınan Yezidilere bir destek de İHH'den geldi.
Suriye 05.09.2014

Mardin’e sığınan Ezidilerden 773'ü otogara, 128'i de Derik ilçesine yerleştirildi. Yapımı tamamlanan ancak henüz hizmete açılmayan Yalın Mahallesi'ndeki Mardin Otogarı'na yerleştirilen Ezidilere gıda ve giysi ihtiyaçlarının yanı sıra gönüllü doktorlar tarafından 24 saat sağlık hizmeti veriliyor.

Mardin Otogarı'nda bulunan Yezidileri ziyaret eden İHH Mardin temsilcisi Abdurrahman Ceylan, 3 günden beri otogarda bulunan Yezidilere yardım yaptıklarını söyledi. Yardımlarının devam edeceğini belirten Ceylan, öncelikli olarak çocuk bezi ve çocuk maması ile psikolojik desteğe ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

Yezidilere gıda ve giysi ihtiyaçlarının yanı sıra gönüllü doktorlar tarafından 24 saat sağlık hizmeti de veriliyor.

ŞANLIURFA'DA EZİDİLERE SAĞLIK TARAMASI
Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine sığınan Ezidiler de İHH ile Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) tarafından sağlık taramasından geçirildi.

AID Şanlıurfa Koordinatörü Necmi Eşiyok, yaptığı açıklamada, bazı mahalle ile belediye konukevinde barınan ezidiler aileleri sağlık taramasından geçirdiklerini söyledi.

Irak'ta yaşanan olaylardan en çok çocuk ve kadınların etkilendiğini belirten Eşiyok, "Özellikle çocuklarda yüksek ateş ve öksürme gibi sorunlarla karşılaştık. Kadınlarda ise uzun süre yürümeden dolayı halsizlik ve ayakta ezilmelere rastladık" dedi.

Muayene sonucu rahatsızlıkları bulunanlara ilaç vererek, bilgilendirdiklerini vurgulayan Eşiyok, İHH işbirliğinde 4 doktor ve bir hemşire ile yürütülen çalışmaların süreceğini kaydetti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024