İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Mashadov: “Barış İçin 30 Dakika Yeter"
Çeçen lider Aslan Mashadov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılacak 30 dakikalık bir görüşmenin Çeçen savaşını sona erdirmeye yeteceğini söyledi.
Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kafkasya 05.03.2005

Mashadov, Putin'in savaşı sona erdirmeyi kabul etmemesi halinde kendilerinin de silah bırakmayacağının altını çizdi. Çeçen lider, Putin'in, yaptıkları son barış teklifini kabul etmemesinin ardında Çeçenistan'daki gerçek durumu bilmemesinin yattığını savundu.

Bir internet sitesi aracılığı ile açıklama yapan Mashadov, karşılıklı görüşmelere başlamak için Çeçenlerin güvenliği, Rusya'nın Kuzey Kafkaslar'daki bölgesel ve askeri çıkarları gibi konuları masaya yatırmanın yeterli olacağını kaydetti.

Putin ise Mashadov, Şamil Basayev gibi liderleri ‘terörist'olarak niteliyor ve Çeçenistan'la görüşmeyi reddediyor.

 


İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025