İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mashadov İçin Gıyabi Cenaze Namazı
Üç gün önce Rus istihbarat servisi tarafından şehid edilen Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov için yurttaşların Cuma namazından sonra İstanbul Fatih camiinde gıyabi cenaze namazı kılıp dua edece
Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kafkasya 10.03.2005

Çeçenistan Devlet Başkanı Aslan Mashadov'un şehid edilmesine Türkiye ve dünyadan tepkiler devam ederken, yurttaşların yarın (11 Mart 2005) Cuma namazından sonra İstanbul Fatih camiinde gıyabi cenaze namazı kılarak, şehid için dua edecekleri bildirildi.

Bu arada Çeçen sorununa barışçı bir çözüm için çaba harcayan Mashadov'un Ruslarca öldürülmesinin bölgede yeni bir şiddet dalgası getireceğinde birleşen uzmanlar, Putin yönetimini eleştirdiler.

Mashadov'un Avrupa'daki elçisi Ahmet Zakayev, suikastı kınayarak, direnişin Mashadov'un şehedeti ardından aynı şekilde devam edeceğini ve Çeçen liderliğinin vakit geçirmeden yeni bir lider belirlediğini duyurdu.

Rusya Memorial İnsan Hakları Merkezi'nden Alexander Sherkasov, Mashadov'un öldürülmesiyle bölgede barış ihtimalinin iyice zayıfladığını belirterek, “O Çeçen savaşçılar tarafından saygı duyulan bir liderdi ve dilediği an onların eylemlerini durdurmaya gücü yetecek tek kişiyidi��? diye konuştu.

Mısır'ın Çeçen sorunu konusunda uzman kişiliklerinden Ahmed Abdelhafız da, Mashadov'un ölümü ardından Çeçen saflarının biraz daha sıklaşacağını ve ılımlı ile şiddet yanlısı grupların yakınlaşacağını savundu.

Rusya'daki gazeteler de, Mashadov'un ölümünün intikamı için Rusya içlerinde büyük eylemlerin an meselesi olduğunu yazdı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı açıklamada, tarafları sorunu şiddet yöntemleri kullanmadan çözmeye çağırdı.

 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024