İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Mavi Marmara Çanakkale’de
Çanakkale Kepez'de bekletilen Mavi Marmara'nın içindeki baskın izleri görenleri şaşırtıyor.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 16.12.2010

Vahşetin izleri hala duruyor

İsrail’in kanlı saldırısıyla dünya gündemini uzun süre meşgul eden "Mavi Marmara" gemisi, olayın gövdesinde bıraktığı izlerle görenleri şaşırtıyor. Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki Kepez Limanı’nda demirli bulunan gemi, İstanbul’a döneceği günü bekliyor. Türkiye'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs 2010'da İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara, 9 sivilin katledildiği olayın izlerini hâlâ koruyor. Gemiyi ziyaret edenler, kamaralardaki kurşun izlerinin yanı sıra saldırıdan sonra yaşananları anlatan fotoğrafları da inceliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İHH Basın Sözcüsü Salih Bilici, İsrail askerlerinin ilk olarak, helikopterlerden indikleri güverteye zarar verdiğini söyledi. Geminin her yerindeki saldırı izlerinin, aradan geçen 7 aya rağmen tazeliğini koruduğunu vurgulayan Bilici, telsiz ve uydu kablolarının, seyir fenerlerinin her şeyi anlattığını kaydetti.

Geminin 26 Aralık 2010'da İstanbul’a götürüleceğini belirten Bilici, ”Dokuz kişinin şehit edildiği ve 54 kişinin yaralandığı olaydan sonra İsrail, uzun süre elinde tuttuğu gemiyi iade etti. Mavi Marmara, 8 Ağustos'ta, 'Defne' ve 'Gazze' gemileriyle birlikte römorkörlerle çekilerek İskenderun Limanı'na getirildi. Burada tamir ve bakıma alındı. 'Kurtlar Vadisi Filistin' filminin gemi sahneleri de Mavi Marmara'da çekildi. Ardından da Kepez Limanı'na getirildi." dedi.

Geminin Gazze'ye 22 Mayıs'ta Sarayburnu Limanı'ndan uğurlandığını yine oraya geleceğini kaydeden Bilici, "Nasıl uğurladıysak, öyle karşılayacağız. Hattâ bu sefer daha kalabalık katılım olacak. 50 ülkeden çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aktivistler İstanbul'a gelecek. Karşılama törenine sanatçılar, aydınlar, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, işçi ve memur sendikaları, kısacası toplumun her kesiminden katılım olacak. 26 Aralık Pazar saat 13.00'te düzenleyeceğimiz karşılama törenine bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Mavi Marmara gemisini, talep olursa İslâm ülkelerine de göndereceğiz. Özgürlüğün, insan haklarının bir sembolü olarak liman liman dolaşacak. Sarayburnu Limanı'nda da bir hafta boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak'' şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025