İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara Çanakkale’de
Çanakkale Kepez'de bekletilen Mavi Marmara'nın içindeki baskın izleri görenleri şaşırtıyor.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 16.12.2010

Vahşetin izleri hala duruyor

İsrail’in kanlı saldırısıyla dünya gündemini uzun süre meşgul eden "Mavi Marmara" gemisi, olayın gövdesinde bıraktığı izlerle görenleri şaşırtıyor. Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesindeki Kepez Limanı’nda demirli bulunan gemi, İstanbul’a döneceği günü bekliyor. Türkiye'den Gazze'ye insani yardım malzemesi götürürken 31 Mayıs 2010'da İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara, 9 sivilin katledildiği olayın izlerini hâlâ koruyor. Gemiyi ziyaret edenler, kamaralardaki kurşun izlerinin yanı sıra saldırıdan sonra yaşananları anlatan fotoğrafları da inceliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren İHH Basın Sözcüsü Salih Bilici, İsrail askerlerinin ilk olarak, helikopterlerden indikleri güverteye zarar verdiğini söyledi. Geminin her yerindeki saldırı izlerinin, aradan geçen 7 aya rağmen tazeliğini koruduğunu vurgulayan Bilici, telsiz ve uydu kablolarının, seyir fenerlerinin her şeyi anlattığını kaydetti.

Geminin 26 Aralık 2010'da İstanbul’a götürüleceğini belirten Bilici, ”Dokuz kişinin şehit edildiği ve 54 kişinin yaralandığı olaydan sonra İsrail, uzun süre elinde tuttuğu gemiyi iade etti. Mavi Marmara, 8 Ağustos'ta, 'Defne' ve 'Gazze' gemileriyle birlikte römorkörlerle çekilerek İskenderun Limanı'na getirildi. Burada tamir ve bakıma alındı. 'Kurtlar Vadisi Filistin' filminin gemi sahneleri de Mavi Marmara'da çekildi. Ardından da Kepez Limanı'na getirildi." dedi.

Geminin Gazze'ye 22 Mayıs'ta Sarayburnu Limanı'ndan uğurlandığını yine oraya geleceğini kaydeden Bilici, "Nasıl uğurladıysak, öyle karşılayacağız. Hattâ bu sefer daha kalabalık katılım olacak. 50 ülkeden çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve aktivistler İstanbul'a gelecek. Karşılama törenine sanatçılar, aydınlar, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, işçi ve memur sendikaları, kısacası toplumun her kesiminden katılım olacak. 26 Aralık Pazar saat 13.00'te düzenleyeceğimiz karşılama törenine bütün vatandaşlarımızı bekliyoruz. Mavi Marmara gemisini, talep olursa İslâm ülkelerine de göndereceğiz. Özgürlüğün, insan haklarının bir sembolü olarak liman liman dolaşacak. Sarayburnu Limanı'nda da bir hafta boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak'' şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024