İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara davasının 10'uncu duruşması yapıldı
İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülen Mavi Marmara Davası bugün gerçekleştirilen 10'uncu duruşma ile devam etti.
Türkiye 18.11.2015

İstanbul Çağlayan Adliyesinde görülen Mavi Marmara Davası bugün gerçekleştirilen 10'uncu duruşma ile devam etti.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmekte Mavi Marmara Ceza Davasının 10. celsesi tamamlandı.

Duruşmada ilk olarak ABD’den gelen ve Gazze Özgürlük filosu katılımcılarından olan Amerikalı Katherine Sheetz ifade verdi. Sheetz, yolcusu bulunduğu Challenger-I gemisinde yaşananları, Aştod’ta, hapishanede ve havaalanında işlenen suçları anlatarak, müşteki olduğunu ve davaya katılmak istediğini beyan etti.

Daha sonra Mavi Marmara gemisi yolcularından Endonezya vatandaşı Nur Ikhwan Abadi, Ürdün vatandaşı Kifah Al Amayreh ve Hasan Ahmad Abuhamra ile Türkiye vatandaşları Meral Kaya, Esra Sekizkardeş, Ekrem Es veAbdullah Aslan verdikleri ifadede aşadıkları olayları, kendilerine karşı işlenen suçları ve şahit oldukları olayları anlattılar. Müşteki olduklarını ve davaya katılma talepleri olduğunu beyan ettiler.

Mağdurlar sanıkların biran önce tutuklanmasını ve bunun için de kırmızı bülten yayınlanarak Interpol vasıtasıyla yakalanması için mahkemenin tutuklama kararının Interpol’e gönderilmesini, kırmızı bülten kararının hukuksuz olarak bekletilmesine engel olunmasını talep ettiler.

Mavi Marmara gemisinde daha önce yapılan keşif incelemesinin sonucunda mahkemeye sunulan bilirkişi raporlarında ‘Mavi Marmara’ya yapılan saldırının terör niteliğinde bir saldırı olduğu, gemidekilerin açık hedef olduğunu beyan ettiler.

Mahkeme tutuklama kararının devamına Adalet Bakanlığında bekleyen Interpol kararının akıbetinin sorulmasına ve bir sonraki duruşmanın 12.04.2016 tarihinde 10:30’da gerçekleşmesine karar verdi.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek" suçundan 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek" suçlarından toplam 18 bin 32'şer yıla kadar hapis cezası istenmişti.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022