İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara yeni seferine hazırlanıyor
Gazze’ye gerçekleştirilecek 2. Özgürlük Filosu’nda yer alacak Mavi Marmara gemisi ikinci seferine hazırlanıyor. Gemide gerçekleştirilen tamirat ve bakım işlemleri filo hareket tarihine kadar tamamlana
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 16.05.2011

Geçtiğimiz yıl düzenlenen Gazze’ye Özgürlük Filosu içerisinde yer alan ve filonun amiral gemisi olarak görülen Mavi Marmara, İsrail askerlerinin baskını sırasında ve sonrasında yapılan denetim esnasında büyük hasar aldı. Geminin motor ve elektrik aksamı Ashdot limanına çekildikten sonra tamamen tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi. Burada elektrik aksamları ve geminin motorları bilerek çalıştırılamayacak duruma getirildi. Gemi içerisinde salonlarda ve güvertede de tahribat yapıldı.

Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıkacak 2. Özgürlük Filosu içerisinde de yer alacak olan Mavi Marmara yoğun bir çalışma ile yeni seferine hazırlanıyor. İstanbul’a getirildikten sonra Tuzla tersanesine çekilen geminin burada dış yüzey bakımı yapıldı. Yeniden boyanan geminin suyun altında kalan kısmı da bakımdan geçirildi. Pervaneler yenilendi. Geminin motor aksamı bütünüyle yenilendi

Mavi Marmara daha sonra Kasımpaşa tersanesine çekilerek bakımına burada devam edilemeye başlandı. Geminin salon kısımlarında, güvertesinde yeni düzenlemeler yapıldı. Salonlardaki koltuklar değiştirilirken, gemi zemini komple yenilendi. Geminin elektrik aksamının da tamiratı yapıldı. Geminin en alt salonu da yolculuk boyunca çeşitli programların yapılabileceği hale sokuldu.

Hala Mavi Marmara gemisi içerisinde çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda Mavi Marmara gemisi Türk ve uluslar arası standartlara uygun hale getirildi. Gemideki bütün düzenlemeler 2010 yılında yürürlüğe giren yeni kanununa uygun şekilde düzenlenerek açık denizde yolcu taşıma standartlarına kavuşturuldu. Mavi Marmara, yakın zamanda hareket etmesi beklenen 2. Özgürlük Filosu’na hazır hale getirilerek filoya katılacak.

Başvurular 10 bini geçti         

2. Özgürlük Filosu’na katılmak isteyen vatandaşlarımız için başlatılan ön başvurular da bütün hızıyla devam ediyor. Vakfımıza yapılan başvurular bir hafta içerisinde 10 bini buldu. Anadolu’dan gelen talep üzerine illere gönderilen 250 bin adet başvuru formları da doldurulmaya başlandı. Halkımız, İHH’nın kurumsal sitesi üzerinden yada bastırılan başvuru formlarını doldurarak ön kabul için kayıt yaptırabilirler.

Özgürlük Filosu ön kabul formunu doldurmak için TIKLAYIN.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

Ayrıca GAZZE yazıp 3072'ye mesaj göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024