İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara Şehidleri Gazze'de anıldı
İşgalci İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısının 3. yıldönümünde Filistin'de de anma programı yapıldı.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 31.05.2013

İLGİLİ HABERLER: 

-Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara’nın Onurlu Yürüyüşü

-31 Mayıs gecesi Mavi Marmara'daki programın içeriği

İşgalci İsrail'in Mavi Marmara'ya saldırısının 3. yıldönümünde İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilciliği ve Filistin’deki Gazze Hükümeti Dışişleri Bakanlığı'nca, Mavi Marmara Anıtı’nın bulunduğu alanda gerçekleştirilen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Törende bir konuşma yapan AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA Gazze Bürosunun açılışın yaptıklarını hatırlattı. Bu vesileyle kentte bulunduğunu aktaran Öztürk, Mavi Marmara saldırısının Türkiye’nin en büyük hüzünlerinden biri olarak tarihe geçtiğini ifade etti.

 
Mavi Marmara gemisinde 9 kişinin şehit olduğunu, onlarca kişinin yaralandığını aktaran Öztürk, kendisinin de Gazze’ye son saldırıda kentte olduğunu ve drama yakından şahitlik ettiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
 
“Filistin’in kahraman çocuklarına bir şey söylemek istiyorum. Filistin davası bütün İslam ümmetinin davasıdır. Ve İslam ümmeti sizden bir şey bekliyor. Birbiriyle konuşmayan, Filistinli kardeşlerin barışmasını istiyor. Ve inşallah, Filistinli kardeşlerimizin barıştığı müjdeli haberi ilk biz veririz.”
 
İHH Gazze Temsilcisi Mehmet Kaya da Mavi Marmara şehitlerinin Gazze’ye insani bir amaçla geldiğini ve sonrasında yaşanan saldırıyı hatırlattı.
 
Şehitlere rahmet dileyen Kaya, İHH’nın her zaman tüm mazlumların yanında olduğunu belirterek, “Türkiyeli Müslümanlar her zaman sizinle birlikteyiz ve inşallah Filistin tamamen özgür oluncaya kadar, sizinle olacağız’’ dedi.
 
Gazze’deki Filistin hükümeti Dışişleri Bakan yardımcısı Gazi Hammad, katılımcılara ve Türklerin Filistin’e gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, Filistin sorununun tüm İslam aleminin sorunu olduğunu söyledi.
 
Kaya, "Mavi Marmara bizim hayatımız vatanımız ve tarihimizden bir parça oldu ve Türkiye-Filistin ilişkileri noktasındaki en önemli sebep olarak okutulacak" diye konuştu. 
 
Gazze'deki direniş grupları adına konuşan Muhammet Hindi, gemidekilerin Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıktığını hatırlatarak, onların tarihte yerini aldığını dünya tarihinin gelecekte onları konuşacağını dile getirdi.
 
"Bu şehitler, Filistin'e en büyük yardımı yaptı" diyen Hindi, "Bu en büyük başarıdır, İsrail bundan sonra hiçbir, aktiviste böyle saldıramayacağını bununla anladı'' dedi.
 
Törene Filistinli gruplar, AA Arapça Yayınlar Kordinatörü Turan Kışlakçı, saldırı esnasında Mavi Marmara Gemisi’nde bulunan AA Arapça Yayınlar muhabirlerinden Samet Doğan ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Konuşmanın ardından bir Filistinli kız çocuğu şiir okurken, bir grup çocuk Mavi Marmara’nın yanaşacağı Gazze Limanına gül attı. Katılımcılar da çocuklara eşlik etti.
 
Törende Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin fotoğrafının yanı sıra Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler taşındı.
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022