İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara şehitleri Gazze'de törenle anıldı
İnsani Yardım Filosuna yapılan saldırıda şehit olanlar Gazze'de anıldı.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 02.06.2012

Tüm dünyada ve Türkiye’de Mavi Marmara ve İnsani Yardım Filosu şehitleri dualarla anılıyor.

Başta İHH İnsani Yardım Vakfı’nın İstanbul’da; Mavi Marmara gemisindeki anma programı ve ardından gerçekleştirilen Taksim yürüyüşü olmak üzere kapsamlı anma programları sürerken Gazze’deki kardeşlerimiz de şehitlerimizi anarak Türkiye’ye selamlar gönderdiler.

Gazze limanındaki Mavi Marmara Şehitleri Anıtı önünde yapılan anma programına dünya medyası yoğun ilgi gösterirken “Türkiye’ye ve Filistin davası uğruna şehit veren aziz kardeşlerimizi minnetle anıyoruz” mesajları verildi. Gazzeli-Filistinli yetkililer konuşmalarında "Türkiye'nin şehitlerini asla unutmayacağız. Bizler için yaptığınız şeyleri, bizler için çektiğiniz acıları asla unutmayacağız” dediler.

Düzenlenen anma törenine çok sayıda Filistinli aile, özellikle çocuklar katıldı. Ellerindeki Türkiye bayraklarıyla poz veren Gazzeliler “Teşekkürler Türkiye” diye seslendi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Gazi Hamad, Belediye Başkanı Refik Mekki ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla yapılan törende Gazi Hamad “Mavi Marmara bizim için bir dönüm noktası olmuştur. Türkiyeli şehid kardeşlerimiz kendileri gelemedi ama onların temiz kanları Gazze için büyük şeyler yaptı. Filistin’deki vahşi ve zalim baskıyı dünyaya gösterdi ve bunun ile birlikte Siyonistler dünyada yalnızlaşmaya başladı. Bundan dolayı Filistin halkı İHH İnsani Yardım Vakfı ve şehid ailelerine başsağlığı diler, çalışmalarından ötürü Gazze halkının şükranlarını bildiririz” dedi. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024