İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Mavi Marmara şehitleri için fidan dikildi
Mavi Marmara şehitleri için Ankara’da Mavi Marmara koruluğu oluşturuldu. Şehitler için korulukta ağaç dikildi
Filistin, Türkiye 20.07.2010

Sirkeli köyü yakınlarında 2006'da kurulan "Filistin Dostluk ve Kardeşlik Ormanı" içinde oluşturulması planlanan "Mavi Marmara Koruluğu" için dernek üyeleri ve bazı yabancı misafir öğrenciler tarafından fidan dikildi.

İHH Ankara (İnsan Hakları ve Hizmet Derneği) Genel Koordinatörü Hanefi Sinan yaptığı açıklamada, Sirkeli köyü yakınlarındaki bir alanda 2006'da "Filistin Dostluk ve Kardeşlik Ormanı'nı" kurduklarını hatırlattı. Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu yaralanan ve şehit olanlar için söz konusu alanda bir de koruluk  oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Sinan, saldırıdan etkilenenlerin anısına 54 mavi selvi dikeceklerini söyledi. Mavi selvilerin barış ve huzuru simgelediğini ifade eden Sinan, "İsrail'in yaptığı zulme karşı mazlumun yanında olduğumuzu her zaman göstereceğiz" dedi.

Daha sonra aralarında 20 ülkeden Türkiye'ye okumak için gelen bazı öğrencilerin de bulunduğu topluluk tarafından belirlenen alana fidanlar dikildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025