İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara şehitleri Sarayburnu'nda anıldı
İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 4. yılı dolayısıyla Sarayburnu'nda anma etkinliği düzenlendi.
Türkiye 02.06.2014

İHH tarafından Mavi Marmara gemisinin demirli bulunduğu sahilde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka ile Özgürlük Filosu'nu anlatan sinevizyon gösterisinin yer aldığı programa, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kişi katıldı.

Vatandaşların ziyaretine açılan Mavi Marmara gemisine, saldırı sonucu şehit olan 10 kişinin fotoğrafları ile "Özgür Gazze, özgür Filistin" ve "Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankartlar asıldı.

Saldırıda hayatını kaybeden Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, şehitlere olan özlemin her geçen gün biraz daha arttığını ifade etti.



Mavi Marmara'nın, Gazze'ye ulaşamasa da dünyanın her yerindeki mazlumların gönüllerine ulaştığını belirten Doğan, "Mavi Marmara, mazlumlara cesaret vermiştir" dedi.

Açık bir hapishaneye çevrilen Gazze'nin her türlü yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Doğan, yeni özgürlük filolarının hazırlanması gerektiğini bildirdi.

Şehitlerin mücadelelerinin sorumluluğuyla hareket ettiklerini kaydeden Doğan, "Mavi Marmara, İsrail ve siyonizm için sonun başlangıcı olacak" diye konuştu.



İbrahim Bilgen'in oğlu İsmail Bilgen de 4 yıl önce şehit olan babasının yokluğunu her geçen gün daha fazla hissettiğini söyledi.

Bilgen, en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda babasını kaybettiğini belirterek, bu yolda kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

"ZAFERE GİDEN YOLDA ÖNEMLİ AŞAMA"

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da aradan geçen 4 yılda bütün baskı ve tehditlere rağmen dik durduklarını, dayandıklarını, sabrettiklerini belirterek, kendilerine destek verenlere şükran borçlu olduklarını söyledi.

Cesaret, direniş ve sabırla özgürlüğe, zafere ulaşılabileceğini anlatan Yıldırım, son mahkeme kararına ilişkin de "Mavi Marmara, zafere giden yolda çok önemli bir aşamayı daha geçti. Şimdi biz çok mutluyuz, mutsuz olan İsrail" ifadesini kullandı.

İsrail'in mahkemeyi "tiyatro" olarak nitelendirdiğini aktaran Yıldırım, "Mahkeme bir karar verdi. Bu karar, bu savaşı kazandığımızın adıdır" dedi.

Yıldırım, İsrailli yetkililer hakkında yakalama, tutuklama ve kırmızı bülten çıkarma kararı verildiğini hatırlattı.
İsrail'in bu kararı "yok" saymasını da değerlendiren Yıldırım, şunları kaydetti:
"Siz istediğiniz kadar yok sayın. Biz adım adım gideceğiz. Sizin peşinizi bırakmayacağız. 31 Mayıs'ın hesabını sizden soracağız. Filistinli çocukların, kadınların hesabını soracağız, bütün Filistinlilerin de hesabını soracağız ve asla bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

Şehit yakınlarına ve anma programına katılanlara seslenen Yıldırım, "Hiç tereddüt etmeyin, siyonizmin ortadan kalktığını hep birlikte göreceğiz ve özgürce bir gün Mescid-i Aksa'da namaz kılacağız" ifadesini kullandı.



Yıldırım'ın konuşması, "Siyonist katiller hesap verecek" sloganıyla kesilirken, program boyunca sık sık tekbir getirildi.

Bu arada, programda yer alan diğer etkinlikler yağmur nedeniyle yapılamadı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024