İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara Seyir Defteri
31 Mayıs Mavi Marmara saldırısı sonrası düşünce ve hislerini anı defterlerine kaydeden binlerce yazıdan seçtiklerimiz.
Türkiye 22.05.2012

31 Mayıs gecesini İsrail Konsolosluğu’nun önünde sizlere dua ederek geçirdik. Dileğimiz Gazze’ye sağ sağlım varabilmenizdi. Rabbim sizlere şehadeti bizlere ise sabretmeyi nasip etti. Hiçbir şehit kanının boş yere akmadığı gibi sizlerin de şehadetiniz surlarda ilk gedikleri açmayı başardı inşallah. İzinizden gideceğiz, Kudüs tekrar özgür oluncaya kadar bu davayı sürdüreceğiz.

‘Müslümanlardan öyle yiğit erler vardır ki Allah’a verdikleri sözü tuttular. Diğerleri ise sıralarını beklemektedirler.’

Erkan Çakıroğlu / Küçükçekmece

Selam olsum Mavi Marmara’nın şehitlerine!

Allah yol boyunca ellerinizi bırakmadı. Rabbim kiminizi yanına aldı.. Allah bizleri de sizin yanınıza almayı nasip etsin. Efendimize komşu eylesin.

Arife Akbal

Bizlere siyonizmi öğrettiğiniz ve hala bu yaşınıza rağmen anlatmaktan usanmadığınız için size minnettarız Erbakan Hocam. Sizin mücadeleniz, bizim mücadelemiz her zaman Hak için olacak.. Zafer yakındır.. Zafer inananındır..

Saadet Partisi Kadın Kolları İst. İl Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Şahin 

Allah’ın rahmeti selameti gemide şehit olanların üzerine olsun.

Allah’ım şefaatlerinden bizleri de mahrum etmesin. Allah şüphesiz nurunu tamamlayacaktır.

Lokman Pekiz

Mavi Marmara!

Senin gibi olmak vardı. Yağarken kurşunlar üzerine yine gönül ırmaklarından demir almak niyetine girmek vardı. Uğurlarken güvercinlerini kendi maviline gökyüzüne, asil durmak vardı.

Pınar Kaya

‘Mehmedim sevinin başlar yüksekte

Ölsek de sevinin eve dönsek de

Sanma bu tekerlek kalır tümsekte

Yarın elbet bizim elbet bizimdir

Gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir.’

Mavi Marmara zaferin gemisidir ve amacına ulaşmıştır. Allah bize de Furkan Doğan olabilmeyi nasip etsin.

(İsim belirtilmemiş)

Cengiz Topçuoğlu, Ali Haydar Bengi, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım,Cengiz Akyüz, Fahri Yıldız, Çetin Topçuoğlu, Cengiz Songür ve Furkan Doğan.

Onların huzura varmaları için böyle bir düğün gerekliydi ve vuslata vardılar. Sizleri kıskanıyorum. Yanınıza gelmeye layık olmak için yapamayacağım şey yoktur. Ellerim titriyor. Oysa siz Siyonistlerin karşısında titremediniz ve kalplerinizi siper ettiniz. Tarihe tanıklık değil, tarihi yazdınız. Şefaatlerinizi diliyorum.

Erdem Koçoğlu - Tunceli

Sevgi ve merhameti sonsuz olan Allah’ın adıyla..

Bu gemi insanlığın vicdanının sesi oldu. Allah’tan başka ilah edinmeyenlerin sesi oldu. Hakkın hukukun hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğinin ispatı oldu. Şehit olanlara bakıyorum da hep gariban, dünya hevesi olmayan, şımarıklık hastalığına yakalanmamış, tertemiz insanlar. Allah bu şehitlerle bize mesaj veriyor. Umarım Allah beni de kendisine yakınlaşanlardan yapar. Allah tüm insanlara yardım etsin.

Ali Yanan

Hey İsrailliler ! Sizi döverim.

Hanne Sara Taşçı (10 yaşında)

Gördüğüm şeyler beni çok etkiledi.

Şimdi orada olsaydım İsraillileri döverdim.

Zeynep Sude Bayrak - (9 yaşında)               

İHH öncülüğünde Mavi Marmara’ya katılan Müslümanları Allah(cc) Müslümanların zaferine vesile kıldı. İHH ve Mavi Marmara’daki Müslümanlar böyle bir zafere Salih bir eyleme vesile oldukları için teşekkürler. Allah razı olsun.

Talip Güler

Dün akşam dayım bana, sabah seni resim sergisine götüreceğim, dedi. Aklıma hemen Picasso geldi. Nereye götüreceğini sorduğumda sürpriz olduğunu söyledi. Ben 11 yaşındayım ve ilk defa böyle bir sergiye geldim. Kendimi çok üzüntülü ve bir o kadar mutlu hissediyordum. İnsan olduğumu hatırladım…

Bilalcan Yavuz

Biz Kıbrıslı Türkler olarak bizler de bir zamanlar aynı soykırımı yaşadık. Tüm bu olanları kınıyoruz. Tüm dünyanın barış içinde güzelliklerle yaşaması dileğiyle…

Ayşe-Ali Tektan

Selam ey  şanlı gemi!

Selam ey yüce şehitler!

Cenab-ı Hak inşallah makamınızı cennet eylesin. Darısı böyle şerefli bir görevle bizlere inşallah..

Kayhan Tomaç

Son yedi yıldır bizler için direnişin ve özgürlüğün simgesi olan Mavi Marmara!

Dokuz şehit kazandık Allah yönünde bu gemide. Allah şehitlerin kanları hürmetine Filistin Halkını ve tüm esaret altındaki Müslümanları galip eyleyip onlara zafer ve özgürlük nasip etsin.

Sevde Vatan

Bir İsrailli olarak bu gemiyi görmek için Hayfa’dan geldim. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı. Dilerim bu Gazze’ye uyduladığımız ambargo en kısa zamanda kalkar.

Dünyada barış ve mutluluk hüküm sürer ve umarım Türkiye ile barış içinde ve dostluk, kardeşlik içinde yeniden oluruz. Türkiye Halkına ve Mavi Marmara Gemisi’ne sevgilerimle.

Yorgo Livni

Mavi Marmara’nın aziz şehitlerini rahmetle yadediyorum. Şehit ailelerinin acısını kalbimde taşıyorum. Şehitlerin ve katılımcıların bu gazalarının Filistin Halkına ve nice Müslüman halklara uyanış, huzur ve saadet vermesini Allah’tan diliyorum.

Sultanbeyli Anadolu İHL Öğrt. Veysel Balaban

Bismillahirrahmanirrahim.

Bu gemi bizim onurumuza gitti. Ve onuruyla geri geldi. Artık Filistin ile ve Dünyadaki tüm Müslümanlarla kan kardeşi olduk. Mavi Marmara dünyada özgürlüğün,adaletin ,masumiyetin ve şehadetin simgesi oldu. Allah gemideki şehit ve gazilerimizden Allah razı olsun.

İnşallah özgür Kudüs’e bizi götüren gemi olur Mavi Marmara.

Betül Aydın

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

‘Müebbet sulh henüz cazip bir masal..’ Lakin Kahhar olan zalimlere sadece mühlet verir.

‘Fukara sinesine her kim dokuna

Dokuna sinesi onun Allah okuna’

Zalime küfretmenin tebliğ olduğunun farkındayız. Abdest alınır, iki rekat namaz kılınır ve Rahman ve Rahim olana münacat edilir. Filistin yüreğimizdedir. Ümitliyiz Türkiye-Filistin maçları olacak ve her golden sonra ayağa kalkacağız. Ve yine ümitliyiz HANZALA yüzünü bize dönüp gülümseyecek, tel örgüler ipekten olacak. Ümit varız.

Hüseyin F.

Selam olsun size ey şehitlerin Cennet evi !

Sekiz arkadaş geldik buraya, en güzel duygularla, imanımızla. Kalbimize de mermiler girdi, yüreklerimizi deldi. Belki sizin gibi olamadık ama olmak istedik. Cesaretimiz imanımız tam değildi belki ama biz de sevdik sizin gibi Filistin’i. Hem aklımızı hem kalbimizi sorguluyoruz şimdi. Rabbim iman aşkınızın bir parçasından bize de nasip eder inşallah.

Selam ve dualar üzerinize olsun…

Büşra Güzel  

Mavi Marmara;

Umudun, soylu bir direnişin sembolü. Gözyaşları içinde dolaştı. Furkanın satırları aklımdaydı: Şehadet mi, Annem mi? Şehadetmiş meğer. Daha sevgiliymiş her şeyden. Şehadetleri kutlu olsun Rabbim! Bu güzel şehitlerin yolundan gitmeyi nasip et bize..! Umarım bir dahaki Gazze seferinde onların yerini biz alırız. Gazze özgür oluncaya kadar bitmeyecek kanımız, yorulmayacağız…

ZEYNEP

Tarihte hiçbir gemi bu kadar kıymetli olmamıştı. Akdeniz sularında nazlı bir gelin gibi salınırken insanlıktan nasibini alamamışların adımları bütün insanlığın yüreğini yaktı. Gönlümüz, ruhumuz, gözyaşlarımız, yumruklarımız ve sloganlarımız hep aynı adı söyledi: Mavi Marmara…

Rabbim bana da nasip eder İnşalllah. Bütün mavi Marmara şehitlerine, gazilerine ve yürekleri onlarla birlikte olanlara selam olsun.

Ayşe Reyhan

Cenabı Allah şehit kardeşlerime rahmet etsin..Ruhlarına Fatiha..

İsmail Kaçan

Siz mücahit kardeşlerimiz dünyaya İsrail’in haksız olduğunu duyurdunuz. Allah sizlerden razı olsun olacakta. İnşallah. Ruhunuz Şad olsun.

Mustafa Aslanoğlu

Esselamu aleykum va rahmetullah,

Çok sevgili ve eşsiz Mavi Marmara yolcusu kardeşlerim; Bu mübarek yolculuğa çıkılacağını duyduğumda çok sevindim ve bu andan itibaren bütün imkanlarımla ve özellikle dualarımla yanınızda olmaya çalıştım. Malesef geminin içinde beden olarak sizinle birlikte olamadım ama inanın kalbim ve ruhum sizinle idi. Sizlere hep dua ettim.

Akdenizde bu olayın vuku bulduğu gece saat 11 den sabahın 9 una kadar televizyonun başında sizlere dua ederek tam anlamıyla olmasada sizin çekmiş olduğunuz bütün acıları bende çektim.

Bu yolculukta şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet etsin, kederli ailelerin başı sağolsun. Gemide bulunan diğer bütün kardeşlerimizin Allah her türlü sıkıntılarını gidersin. Allah onlardan razı olsun.

İnşallah bu olay bütün İslam aleminin uyanmasına, birlik ve beraberliğine vesile olur.. Dua ve selamlarımla….

Ayhan Serttaş

Gemide banttan verilen o çatışma sesleriyle yeniden yaşadım o günkü karmaşık duygularımı. Üstelik Mavi Marmara’da, o gemideydim…

Kanlı gömlekler, kurşun izleri, dehşetlerin resimleri… Furkan… Eşimin yüzüne benzettim onun yüzünü… Ya o olsaydı dedim, sustum… Sadece dua ettim günler boyu… Rabbim şehitlerimizin ailelerine sabırlar versin…

Mavi Marmara; Şehitler Sefinesi… Hoşgeldin, Safalar getirdin….

Tuba Nur Kılavuz

Bismillah…

Ey Şanlı Mavi Marmara muzaffer gemi, Ey insanlığın vicdanı mavi Marmara şehitlerimizi  ve insanlığı cennete taşıyan muzaffer gemi selam olsun….

Kübra Demir

Gururumuz, kazancımız ve onurumuzsunuz. Dualarımız heran sizinle… Şefaatçimiz olmanız temennisiyle..

Ülkü Kardaş

Şehadetin, insaniyetin, şahitliğin, vicdanın ne olduğunu bize ve bütün dünyaya siz gösterdiniz. Her köşesi, her karışı burada yaşananların manevi havasıyla dolu; her tarafına bir maneviyat sinmiş Mavi Marmara’nın. Bu Gemide olmak vardı; Furkanlarla birlikte olmak, Cevdet ağabeyleri uğurlamak…

Allah için, insanlık için, Filistin için, vicdanlarımız için, geleceğimiz için, hepimiz için, şu yeryüzünün daha iyi bir yer olması için, yaptığınız bu yüce eylem için Allah hepinizden razı olsun…

Halil İbrahim Yenigün

Keşke bende size hediyeler, kıyafetler, oyuncaklar verebilseydim. Size yardım etmeyi çok isterdim. Sizleri çpk seviyorum….

Bağcılar Gazi Osman Paşa İ.Ö.O / Kübra Duran

Cihadın en faziletlisi, zulme karşı mücadele etmektir. Aziz Şehitlerimizin Şehadeti mübarek olsun. Bu gemiye binememek ve bu vesile ile şehadete yakınlaşamamak ömür boyu duyacağım en büyük pişmanlık olacak.

Tesellimiz, Milletimiz içinde Mavi Marmara mücahitleri ile birlikte yeniden cihat ve şehadet duygularımın yeşermiş olmasıdır..

Aziz ruhlarınızdan istimdat ile….

Muzaffer Aktürk

Selamun Aleykum Filistin

Yerinizde olmayı isteyen milyonlarca insan var… Allah rahmet eylesin.

Merve Kurne

Selamun Aleykum

Bu gemide yaşadıklarınızı turist gibi gezmek öyle acı ki… Biz nefislerine yenilen, Furkanların önünde utanan gençlik… Ne söylesek az. Yerinizi almak isterdik ama o nasip sizin, sizin hakkınızdı…Allah rahmet eylesin size…

Esra Hakan

Selamun Aleykum 

Bende sizin gibi olmak için neler vermezdim ki hepinizin yeri bizim için ayrı….

Büşra Albayrak

Hepinizden Allah razı olsun. Sesimizi dünyaya duyurdunuz. Biz de bu gemide olmak isterdik ama gönlümüz her zaman sizlerle… Rabbim yardımcınız olsun.

Sakine Soylu

Allah hepinizden razı olsun. Vakıflara da Allah yardım etsin, eksik etmesin. İnşallah bir daha böyle saldırılar olmadan yardımlar ulaşır. 9 Şehidimize de Allahtan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, Peygamber efendimize komşu eylesin. Allah yardımcınız olsun.

Bayram Tonbuloğlu

Bismillahirrahmanirrahim 

Selam sana bir devri kapatıp yeni bir devri açan şanlı Mavi Marmara… Kırılmaz denen zincirleri kırıp yeni bir dönem başlatan şanlı gemi bizleri gaflet uykusundan kaldırıp kendimize getiren…

Allah bizleri bu gemide şehit olan kardeşlerimizin şahadetine maruf kılsın… Amin.

M.Zorla

Ne mutlu şehadetleriyle yeryüzünü ayağa kaldıranlara… Ne mutlu biran bile düşünmeden, arkalarına hiç bakmadan gemiye binen mücahitlere. Sizlerin kendinizi feda edişiniz yeryüzüne yayılan, kararmaya yüz tutmuş kalplerimizi aydınlatan güneş oldu. Bizleri kendimize getirdiniz, bizleri gururlandırdınız. Bu toprakları kanlarıyla sulayan şehit atalarımızı gururlandırdınız.

Nesillere aktarılacak ve nesilleri kamçılayacak bu hareketiniz ahrette bedeninizi nur edecek İnşallah… Bizlere dua buyurun, geride kalanlara dua buyurun. Şuurlanmaya, durmadan ve yorulmadan harekete geçmeye ihtiyacımız var.Bize dua buyurun.

Şehadet nuruyla nurlanmak ve o nurun bir parçası olmak dileğiyle…

Ayşe Ertekin

İnegöl’den son güne yetişen bir gezginim aslında… Bu  yaşanmışlıklar arasında biraz yapay kalsam da o ruhu veren bu gemiye ve yaşananlara binlerce teşekkür ediyorum.

Daha nice kalpleri fethetmesi dileğiyle…

Havva Baykoz

Ve Emre Yusuf Ahmet Kadir der ki; ‘’Filistin’deki çocuklara selam olsun ‘’

FREEDOM FOR GAZA!!!

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022