İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bakü’de Mavi Marmara konferansı
Mavi Marmara gemisine karşı düzenlenen kanlı baskın, olayın tanıkları tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kamuoyuyla paylaşıldı.
Azerbaycan, Kafkasya, Türkiye 19.10.2011

Toplantıya katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “Umuyoruz ki Gazze'ye gittiğimiz gibi, günün birinde Karabağ'a da yolculuk yaparız" dedi.

Asya Diyalogu Sosyal Birliği tarafından düzenlenen konferansla, İsrail ablukası altındaki Gazze’ye yardım götürürken, kanlı bir baskınla durdurulan Mavi Marmara gemisi yolcuları, yaşadıkları tarihi tanıklığı Azerbaycan halkı ile paylaştı. Azerbaycan milletvekilleri, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdikleri toplantıda çok sayıda basın kuruluşu da hazır bulundu.

Asya Diyalogu Sosyal Birliği Başkanı Sevil Nuriyeva’nın konuşmasında Filistin halkının yaşadıklarını Azerbaycan toplumunun çok iyi anladığını belirterek; "Biz Azerbaycan halkı olarak işgalin, haksızlığa uğramanın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı, ambargo sona erene kadar çalışmalara devam edeceklerini vurguladığı konuşmasında, "Gemidekiler geri adım atmayarak tüm dünyaya şunu haykırdılar: 'Sizin silahlarınız bizi korkutmaz'. Bizim insanlık için çok önemli görevimiz var. Fakat hala ambargo kalkmış değil, 9 arkadaşımızı şehit verdik ve onca yaralımız var ama ambargo hala kalkmış değil ve İsrail savaşa hazırlanıyor. Bu nedenle bizde bu tür konferansları yaparak dünya liderlerine diyoruz ki, eğer dünyada büyük problemler istemiyorsanız savaşlardan önce ambargoları kaldırın. Bütün dünya liderlerinin gücü İsrail'e yetmiyor mu? Eğer yetmiyorsa niye o koltuklarda oturuyorlar?” diye sordu.

Bütün dünya liderlerinin bir araya gelerek ambargoya karşı mücadele etmesi gerektiğini ve bu konuda Türkiye'yi yalnız bırakmamaları gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Azerbaycan'a, bu konuda Türkiye'nin yanında olduğu için teşekkür ediyorum " dedi. Karabağ'ın durumuna da değinen Yıldırım, "Umuyoruz ki Gazze'ye gittiğimiz gibi, günün birinde Karabağ'a da yolculuk yaparız" ifadesini kullandı.

Avrupa Yahudileri Birliği Başkanı Dror Feiler de, yapılanları tam bir katliam olarak niteledi ve şehitlerin sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın şehitleri olduğunu ifade etti. Toplantının sonunda, Azerbaycan’da Mavi Marmara baskınına tepki göstererek kamuoyu oluşmasına katkıda bulunan, siyasetçi, sivil toplum örgütleri temsilcilerine, plaket verildi.

[video-202]

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022