İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
22 Mayıs Cumartesi
Gemiye binmek üzere iken beni yanına çağırıp, samimi dualarda bulunan ve benim kendisini ilk defa gördüğüm o teyzeyi asla unutmayacağım. Dualarındaki o samimiyeti ve gözlerinden akan yaşları. Sanki 70
22.05.2010

Aylardır sürdürülen yoğun çalışmalarda nihayet son noktaya geldik. Binlerce gönüldaşımızın katılımı ile Filistin'e doğru yola koyulduk. Son nokta diyorum, çünkü önemli olan yola çıkmaktı ve biz bunu başardık. Allah'ın izni ile son durağımız Gazze olacak. Sarayburnu bu gün tarihi bir olaya sahne oldu. Umutlarla, sevdalarla, kaybolmaya yüz tutan insanlık onuru ile dolu bir gemi gözlaşları arasında uğurlandı. 

Gemiye binmek üzere iken beni yanına çağırıp, samimi dualarda bulunan ve benim kendisini ilk defa gördüğüm o teyzeyi asla unutmayacağım. Dualarındaki o samimiyeti ve gözlerinden akan yaşları. Sanki 70 yıldır bunu bekliyormuş gibi bir hava vardı halinde. 

Kudüs'ün bekçisi Raid Salah konuşuyor insanlar ağlıyor. İHH Başkanı Bülent Yıldırım konuşuyor insanlar ağlıyor. Hani öyleki denize gerek yok bu gözyaşlarıni takip etsek Gazze'yi buluruz gibi geliyor. 

Limandan ayrılıp Ahırkapı açıklarında demirliyoruz. Yakıt almamız gerekiyor. Alacağımız 150 ton yakıtın gemiye yüklenme süresi 6 saati buluyor. Yakıtımızı alır almaz tekrar yola çıkacağız.  

[video-58]

[video-59]

[video-60]

[video-61]

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024