İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH’dan Afrika’ya anlamlı proje
İHH açlık ve yoksullukla mücadele eden Afrika’da tarımın geliştirilmesi ve kuraklığın olumsuz etkilerinin azaltılması için kapsamlı bir projeye imza atıyor.
Afrika, Çad, Kenya, Nijer, Somali, Sudan 16.02.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı sahra altı Afrika ülkeleri Somali, Etiyopya, Çad, Nijer, Sudan ve Kenya’da başlattığı kapsamlı tarım projesi kapsamında kuraklığın olumsuz etkilerini azaltacak modern tarım yöntemlerini uygulayacak tarım öğretmenleri yetiştiriyor.

TİKA’nın görevlendirdiği ziraat mühendislerinin vereceği uygulamalı eğitim programından mezun olan öğretmenler kendi köylerine atanarak halka modern tarım yöntemlerini anlatacak. İlk olarak Somali’de uygulamaya konulan proje ile İHH tarafından içme suyu için tesis edilen su kuyuları kullanılarak kırsal kesimlerde bahçe tarımının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Böylece kuraklık nedeniyle uygulanamayan tarla tarımından su kuyuları yardımıyla üretim yapabilecek bahçe tarımına geçilerek köylerde ailelerin kendi tüketimlerini karşılayabilecekleri bahçeler tesis etmeleri sağlanacak.

Tarım okulu için gereken uygulama alanının inşasına geçtiğimiz ay başlandı. Somali'nin başkenti Mogadişu'da kurulacak uygulama alanı içerisinde bir su kuyusu, öğretmen adaylarının ekip biçeceği bahçe ve sera yer alıyor.



Endüstriyel tarım işletmelerinin bulunmaması ve halkın kırsal kesimde tarımsal üretimi, geleneksel metotlarla sadece yağmura bağımlı olarak sürdürmek zorunda kalması, genelde sahra altı Afrika’sında özelde ise Somali’de kuraklığa bağlı açlığın temel sebebi olarak gösteriliyor.

Somali’de 910 köye su kuyusu açan İHH’nın tarım projesi ile sahra altı Afrika’sındaki sarı kuşak boyunca kuraklığın tarım üzerindeki baskısının azaltılması ve tarla tarımından bahçe tarımına geçişin sürdürülebilir bir metot ve minimum maliyetle gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024