İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Medya mensupları kış eğitiminde buluştu
İHH Afet Yönetimi ve İletişim Platformu’nun birlikte düzenlediği kış eğitim kampında, medya mensupları bir araya gelerek zorlu kış şartlarında hayatta kalma eğitimi aldılar.
16.02.2021

İHH Afet Yönetimi, İHH Medya ve Sosyal Medya Birimi ve İletişim Platformu organizasyonuyla Bolu Aladağlar’da medya mensuplarıyla gerçekleştirilen kış eğitim kampı sona erdi. Eğitimde; kardan ev yapımına, ısınma tekniklerinden arama-kurtarma faaliyetlerine kadar gazeteciler, birçok farklı alanda zorlu eğitim sürecinden geçerek hayatta kalma tekniklerini öğrendi.

Aladağlar’daki eğitimde zorlu hava şartlarında uygulamalı eğitim alan haber müdürleri, muhabirler, editörler, haber spikerleri ve kameramanlar zorlu bir eğitimden geçtiler. Medya mensupların ağır kış şartları altında kamp yapma ve hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştirildi.

 

 

medya-mensuplari-kis-egitiminde-bulustu.jpg

Kış şartlarında doğada yaşam eğitimi

Afetler karşısında dayanıklı olmak, sahada çalışırken hangi problemlerle karşı karşıya gelinebileceğini bilmek ve doğayla iç içe yaşamın verdiği farkındalık hedefi taşıyan eğitimler iki gün sürdü. Kamp sırasında kış koşullarında barınma, beslenme, sıvı alımı ve kaybı, ilk yardım ve çığ bilgisi, karda yürüyüş, çadır kurma, karda emniyet sistemleri, GPS ile yön bulma ve telsiz eğitimleri gibi hayati öneme sahip eğitimler verildi.

medya-mensuplari-kis-egitiminde-bulustu10.jpg

Eğitimler teorik ve uygulamalı verildi

Medya Mensupları Kış Eğitim Kampı, yoğun kış şartları altında gazetecilerin kamp becerilerini geliştirmelerini ve doğaya uyum sağlamalarını amaçladı. Gazetecilere profesyonel eğitmenler eşliğinde teorik ve uygulamalı olarak birçok eğitim verildi. Kampçılık, kış giyim, çanta, genel donanım alanındaki eğitim, Dağcılık Federasyonu Antrenörleri ve Yüksek İrtifa Tırmanışçıları Adem Gül ile Ahmet Çelik tarafından verildi. Beslenme, sıvı alımı, çığ bilgisi eğitimi ise Türkiye’de İlk Kadın Kar Leoparı ünvanını alan Esin Handal tarafından verildi. 

medya-mensuplari-kis-egitiminde-bulustu11.jpg

Ayrıca Kış Koşullarında Barınma Eğitimi, İsmail Ekener ile Andi Mimini; Telsiz Eğitim Dersi, Osman Erdi Yiğitoğlu; İlkyardım Eğitimi ise İbrahim Topal tarafından verildi. Saha çalışmalarında Erdal Altıntaş, Ömer Kars, Orhan Parlak, Ali Uygur, Mehmet Taşdemir, Ömer Ünal ve Emin Ayşen görev aldı.

Eğitimlerini tamamlayan gazeteciler, zorlu kış koşullarında doğada nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenerek eğitimlerini tamamladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023