İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mehmet 30.000’inci yetim çocuğumuz oldu!
Sponsor Destek Sistemiyle uzun yıllardır yetimlere destek veren vakfımızın sponsor aile ile buluşturduğu yetim sayısı 30.000'i aştı.
Irak 10.05.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Sponsor Destek Sistemi çerçevesinde yürütmekte olduğu yetim çalışmasında 30.000’inci çocuk Iraklı Lokman Abdullah Mehmet oldu. Mehmet’in Türkiye’deki destekçi ailesi ise Happy Center oldu. Happy Center Yönetim Kurulu üyesi Yavuz Altun “Dünya üzerindeki yetim ve terk edilmiş çocuklara destek vermenin insani ve İslami bir sorumluluğumuzdur. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Çocuklarımızı güzel bir şekilde yetiştirebilmek bizim elimizde. Tüm hayır sahiplerini yetim çocukların ellerinden tutmaya davet ediyoruz.” dedi.

Irak’ın Tuzhurmatu bölgesinde iki ağabeyi ve annesiyle birlikte yaşayan Mehmet’in babası 2008 yılında kanser hastalığına yakalanmış. Ameliyat ve tedavi süreçleri önce umut verse de maalesef kaybetmişler babasını. O sıralar Mehmet daha bir yaşını doldurmamış. O nedenle babasını hiç hatırlamıyor, tanımıyor. Mehmet’in 13 ve 17 yaşlarındaki iki ağabeyi okuyorlar. Okuldan fırsat buldukça küçük işlerde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Mehmet yaşıtları gibi oyun oynamayı çok seviyor. Büyüyünce doktor olmak istiyor.

İlk defa Bosna Savaşı (1992-1995) sırasında İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gündemine giren yetim ve korunmaya muhtaç çocuklar, geçen 20 yılı aşkın dönemde çalışma yapılan tüm coğrafyalarda önceliğini kaybetmedi. 2007 yılı Ekim ayından uygulanmaya başlayan Sponsor Destek Sistemi’yle birlikte yetim çocuklarla ilgili çalışmalar daha da programlı bir şekilde yürütülmeye başlandı. Hayırseverlerinin kıymetli katkılarıyla 2009 yılında 10.000. çocuğunu destek sistemine alan İHH; 2011’de 20.000’inci, 2013 Nisan ayı sonu itibariyle de 30.000’inci çocuğunu şefkat ve merhamet halkasına dahil etti. İHH’nın sene sonu itibariyle hedefi dünya üzerinde 40.000 yetim çocuğa destek verebilmek.

UNICEF rakamlarına göre 200 milyondan fazla çocuğun çeşitli nedenlerle yetim ve kimsesiz olduğu dünyamızda bu çocuklarının yarısından fazlasının bir aile ve kurum korumasından mahrum bir şekilde her türlü tehlikeye açık bir halde sokaklarda yaşamakta olduğu bilinmekte. Organ ve fuhuş mafyalarının, dilenci şebekeleri ve mafya örgütlerinin kıskacındaki bu çocukların elinden tutabilmek insani ve vicdani bir durum.

İHH bugün itibariyle Sponsor Destek Sistemi ile 3407’si Türkiye’nin 41 farklı şehrinde olmak üzere toplam 42 ülkede 30.200 yetim çocuğumuza hamilik yapmaktadır. Yedi farklı ülkede 15 yetim eğitim kompleksi bulunan İHH buralarda da 1100 çocuğu ağırlamaktadır. Dileyen hayırseverler istedikleri bir coğrafyada ayda 90 TL ile eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen da barınmasına destek olarak bir yetim çocuğun elinden tutabilir.

Sizi de bekleyen bir yetim var: Sponsor olmak için tıklayın.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024