İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Memurlardan yetimlere büyük destek
Memur Sen, yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan, öğrencilerden büyük ilgi gören "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi'nin paydaşı oldu. Hedef 50 bin yetim çocuğa sahip çıkmak.
Türkiye 10.09.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle başlattığı "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi'ne Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen paydaş oldu.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile birlikte Memur-Sen Genel Merkezi Mehmet Akif İnan Toplantı Salonu’nda, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

"PROJE 8 DİLE ÇEVRİLDİ"
Toplantıda konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, dünya yetimleriyle ilgili her yıl bir rapor çıkaracaklarını belirterek, dünyada yetim günü olmadığını, İHH olarak İslam İşbirliği Teşkilatına başvurduklarını ve teşkilatın ramazanın 15'ini Dünya Yetim Günü olarak ilan ettiğini söyledi.
Yıldırım, bu sene Türkiye'de ramazanın 15'inde iftar verildiğini, birçok belediyenin kendi ilindeki yetim haritasını çıkardığını ifade etti.

Projeyi dünyaya yaymaya çalıştıklarını, projenin 8 dile çevrildiğini belirten Yıldırım, çocuklarla ilgilenilmemesi halinde organ mafyasının eline düştüğüne, devletlerin bu çocuklara sahip çıkması gerektiğine dikkati çekti.
Her ay 46 bin yetime baktıklarını, dönemsel olarak ise bu sayının 400 bini bulduğunu dile getiren Yıldırım, bir yetimin başını okşayanın bütün günahlarının affolduğunu söyledi.

HEDEF 50 BİN YETİM
İHH tarafından başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in paydaş olarak desteklediği ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasını önemsediklerini vurgulayan Ahmet Gündoğdu da, “Bu proje, çocuklarımıza yardımlaşma bilincini aşılayacaktır. Eğitim-öğretim çalışanları da bu projeyi sahiplenecektir. Dünyanın ve ülkemizin geleceği için bu projeye sahip çıkmalıyız. Bu çocuklara sahip çıkmak bizim boynumuzun borcumuzdur. Yetimlere kendi dünyamızda yer açmak, yaşadıkları acıları beraberce paylaşarak azaltmak hepimizin görevidir. ‘Kimsesizlerin kimsesi olmak’ değerimize, ilkemize sahip çıkmalıyız.

Müslüman bir toplumda kimsesiz hiçbir bir çocuk kalmamalıdır. Bu anlayışla yetimlere sahip çıkmak için harekete geçtik. Türkiye’de ve dünyada annesini, babasını kaybetmiş çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine paydaş olduk. Hedefimiz, 50 bin yetim çocuğa sahip çıkmak”
dedi.

Yetimlere sahipsiz olmadıklarını ve onları koruyup kolladığımızı hissettirmemiz gerektiğini dile getiren Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı:

“İşte bu kampanyanın amacı, çocuklar için iyilik kapılarından birini aralayabilmek. Türkiye’deki çocuklarla dünyanın yetimlerini bir araya getirmek ve bir çocuk dayanışması temin etmektir. Dünya üzerinde nice mahrumiyetlerle yaşayan çocuklarımıza desteğimizi artırmak istiyoruz. Proje ile Türkiye’de her evde yetimler konuşulacak ve farkındalık artacaktır. İHH yönetici ve gönüllülerine teşekkür ediyoruz. Dünya, çocukların tebessümleriyle güzelleşir”

"ÇALIŞMA GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE YÜRÜTÜLÜYOR"
İHH Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, dünyada her gün 10 bin çocuğun yetim kaldığını, her yıl 2 buçuk milyon çocuğun kaçırıldığını, Suriye'de 600 binden fazla, Irak'ta 5 milyon, Afganistan'da 3 milyonun üzerinde yetim olduğunu belirtti.

Dünyada 22 bin çocuğun açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getiren Yılmaz, bu çalışmanın geleceğin iyiliksever çalışması olduğunu, gönüllülük esasına göre yürütüldüğünü söyledi.

Yılmaz, kampanyaya katılmak isteyen sınıflara gidecek kolilerde kumbara olduğunu, çocukların her ay bu kumbaraları dolduracağını, paraların da hesaplara yatırılacağını kaydetti

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024