İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Memur-Sen’den “HSBYKV” projesine destek sürüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ı ziyaret ederek, 4. yılına giren ve Eğitim-Bir-Sen’in paydaşı olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi hakkında bilgi verdi.
29.09.2016

Eğitim Bir Sen Genel Merkezinde gerçekleşen görüşmeye İHH adına yönetim kurulu üyeleri Murat Yılmaz, Sait Demir; Memur-Sen adına da Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki heyet katıldı.

Geleceğin iyiliksever Türkiye’si inşa edilecek

 “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi hakkında bilgi veren İHH Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle 8 bin 848 okuldan 1 milyon iyiliksever öğrencinin, Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendiğini kaydetti. Projenin geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmek üzere hayata geçirildiğini belirten Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yeni eğitim-öğretim döneminde de 81 ilde bütün okullarda devam edecek. Türkiye’de ve dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya annesini kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli öğrenciler ve eğitimciler tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü haline gelmesini amaçlıyoruz.”

ihh_ziyaret_maset.jpg

“Geleceğimiz adına umutluyuz”

Başkan Yalçın ise Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bu asil çabanın içinde olmanın, bu çabaya katkı vermenin kendileri için bir onur olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Yavrularımız geleceğe daha sağlam baksın diye Milli Eğitim Bakanlığımız, Diyanet İşleri Başkanlığımız, İHH ve Eğitim-Bir-Sen olarak üç yıldır tüm okul ve Kur’an kurslarımızda ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesini uyguluyoruz. Geçen eğitim döneminde 750 bini aşkın öğrencimiz yetim kardeşlerine ‘sizinleyiz’ dediler ve 20 bine yaklaşan yetimi himaye ettiler bu yıl sayının 1 milyona çıkması geleceğimiz adına bizleri umutlandırıyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetiştirebilmesi bu projeyi asıl önemli kılan etkendir. Haz ile hız arasına sıkışmış olan yeni neslin bu ve buna benzer projelerle, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmesinde etkili olacaktır.”

Görüşmenin ardından İHH heyeti, hangi ilde kaç yetime bakıldığını gösteren Türkiye haritasını Başkan Yalçın’a hediye etti.

ihh_2.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026