İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Merhamet TIR'ları yola çıkıyor
HAK-İŞ, MEMUR-SEN, İHH ve Türk Kızılayı “Merhamet TIR’ları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak’a ulaşacak” sloganıyla yeni bir yardım kampanyası başlattı.
Suriye 24.12.2015

Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay Hendek terörü yüzünden mağdur olanlara ve Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında "Merhamet TIR'ları yola çıkacak, Hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak" sloganıyla 81 ilden yardım konvoyları yola çıkacak.

Toplantıya, İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Tük Kızılay’ı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi katıldı.

Tüm vatandaşlara destek çağrısı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da Güneydoğu Anadolu'daki bazı ilçelerde çatışma ortamı yaratan terör örgütünün baskısı, kendilerini canlı kalkan olarak kullanması ve şehirleri terörize etmesine tepki gösteren bölge halkının göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

Diğer taraftan Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerinin hem rejim kuvvetleri hem de Rusya'nın saldırıları sonucu zor durumda kaldığına dikkati çeken Arslan, iki bölgede yaşanan tablo karşısında Memur-Sen ile insani yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Hak-İş ve Memur-Sen'in dünyanın dört bir yanında dili, dini, rengine bakmaksızın mazlum ve mağdurlara yardım elini uzattığını vurgulayan Arslan, başta üyeleri olmak üzere tüm vatandaşları kampanyalarına destek olmaya davet etti

İHH’dan HAK-İŞ ve Memur-Sen’e teşekkür

İHH Genel Başkan Vekili Yavuz Dede de Suriye de son 5 yıldır büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, “Rusya’nın saldırmasından sonra orada tekrar göç hareketi başladı. Bunların büyük bir kısmını Bayırbucak Türkmenleri oluşturuyor. Orada 180 kampı idare ediyoruz. Yapmış oldukları hayırlı çalışmalardan dolayı HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. Dede, son olarak "Bu yolculuğumuzda sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış tüm insanlara ulaşma gayesi taşıyoruz. bugün de amacımız mazlumların yanında olmaktır" dedi.

Ali Yalçın: Merhamet köprüleri kuracağız

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise "Anadolu'muzun, kardeşlik coğrafyamızın beş yapraklı merhamet yoncası misali Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay olarak insani değerlerin ve insanlık erdeminin garantörlüğünün hakkını vermenin gayretiyle, mazlumlara, mahzunlara, mağdurlara umut olma hedefiyle"Merhamet TIR'ları Yola Çıkacak, Hendekleri Aşacak, Bayırbucak'a Ulaşacak" yardım kampanyamız içinBismillah diyoruz. Bu kampanyamızla, hem hendek terörü mağduru Kürt kardeşlerimize, hem de Katil Esed ve Zalim Putin imalatı devlet terörünün son mağduru Türkmen kardeşlerimize birlikte el uzatacağız" dedi.

Türk Kızılayı: Bereketli ve hayırlı olmasını diliyoruz

Tük Kızılay’ı Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürü Bayram Selvi, Türk Kızılay’ı olarak sınırın sıfır noktasında çok faaliz ve yardımları ulaştırmaya çalışıyoruz. Ayrım yapmadan Türk halkının şefkat eli olarak Bayurbucak Türkmenlerinin de yanındayız. Bugüne kadar 3 binden fazla çadır, 30 binden fazla battaniye ulaştırdık. Bugünün bereketli ve hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024