İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Minik yürekler harçlıklarını Gazze’ye gönderdi
Özel İnegöl Pırlanta Çocuk Akademisi öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları Gazze’deki kardeşlerine ulaştırılmak üzere İnegöl İHH’ya teslim etti.
Filistin-Gazze, Türkiye 05.08.2014

İnegöl’de Özel Pırlanta Çocuk Akademisi öğrencileri Gazze’de yaşanan vahşete sessiz kalmadı ve yardıma muhtaç kardeşleri için ceplerindeki harçlıklarını İHH’ya bağışladı.

Öğrenciler, İnegöl İHH yardım standına gelerek topladıkları 810 TL’yi İHH İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD) Başkan yardımcısı Burak Kılınç’a teslim etti.

ÇOCUKLARIMIZIN GAZZE’Yİ DÜŞÜNMESİ BİZİM İÇİN YETERLİ

Çocuklardan yardım paralarını alan İnegöl İHH Başkan Yardımcısı Burak Kılınç, Pırlanta kreşindeki öğrencilerin kendilerine sürekli destek verdiklerini belirtti.

Gazze’nin taze bir acı olduğunu kaydeden Kılınç, şöyle devam etti:
“Dolayısıyla çocuklarımız, aileleri ile birlikte Gazze’ye destek vermek adına, biriktirdikleri kendi harçlıklarını bize teslim ettiler. Umarım bu yaştaki duyarlılıkları, herkese yansır. Pırlanta kreş öğrencilerine teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim gelecek nesillerimiz. Bu durumun örnek olmasını istiyoruz. Yardımın büyük, küçüğüne bakmıyoruz. Önemli olan insanların Gazze’yi düşünmesi. Maddi paraları bir şekilde bulabiliyoruz. Ancak gelecek nesillere Gazze davasını aktarımı kolay olmuyor. Minik öğrencilerin verdiği paraları, çoğu insandan yardım olarak alamıyoruz. Çocuklarımızın Gazze’yi düşünmesi bizim için yeterli. Hepsinden Allah razı olsun.”

DUALARIMIZ GAZZE’YLE

Özel Pırlanta Çocuk Akademisi Sorumlu Müdürü Merzuka Ersin de, “Bizler Gazze’nin içinde bulunduğu bu duruma dikkat çekmek için böyle etkinlik düzenledik. Bunda çocuklarımızın katkısı çok büyük. Buraya gelmeden önce inanın çok heyecanlılardı. Dualarımız Gazze’yle. Bu çıkışımızla herkesin dikkatini çekmiş oluruz inşallah. Herkesin duyarlı davranmasını umuyoruz” dedi.

PARALARIMIZI FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARA BAĞIŞLIYORUM

Öğrenciler adına konuşan Esat Turan ise, “Her gün kumbarama atıp topladığımız paralarımızı Filistinli çocuklara bağışlıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gazze’ye yardımda bulunan öğrenciler adına sorumlu Müdür Merzuka Ersin’e teşekkür belgesi takdim edildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024