İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mısıra ulaşan konvoya milletvekilleri de katılacak
Suriye’nin Lazkiye limanından yola çıkan ve Filistin’e Özgürlük Konvoyu’nda bulunan araçları taşıyan Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisi Mısır’ın Ariş limanına ulaştı. Suriye’de kalan yolcularda bugün uçak
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 04.01.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu Mısır’a ulaştı.  Suriye’nin Lazkiye limanından Türk bandıralı Ulusoy-6 gemisiyle taşınan araçlar Mısır’ın Ariş limanına vardı. Lazkiye limanında kalan yolcular ise kiralanan uçak ile bugün Ariş’e gidecekler. Yolcu sayısı fazla olduğu için kiralanan uçak, 3 sefer yaparak yolcuları Ariş’e ulaştıracak. Bütün yolcuların Ariş’e ulaşmasının ardından gemi ile gelen araçlara binilerek 1 saat uzaklıktaki Refah kentine geçilecek. Konvoy’un yarın akşamüzeri Gazze’ye girmesi bekleniyor. Konvoy Gazze’de yalnızca 24 saat kalabilecek. Bu süre zarfında konvoydaki araçlar ve  araçlar içerisinde bulunan ilaçlar, tıbbi malzemeler ve Gazze halkının öncelikli ihtiyaçlarını karşılamak için getirilen yardım malzemeleri yetkililere teslim edilecek. 24 saatin ardından konvoyla gelen yolcular Mısır’a geçecek ve herkes buradan kendi ülkesine geri dönecek.

Konvoya Türk milletvekilleri de dahil olacak

Mısır’a ulaşan Filistin’e Özgürlük konvoyu’na katılmak üzere bu akşam 5 milletvekili de uçakla Mısır’a gidecek. AK Parti milletvekilleri Hüsün Tuna, Cemal Yılmaz Demir, Mehmet Nil Hıdır, Seracettin Karayağız, Hasan Murat Mercan bugün Mısır’a giderek konvoya dahil olacaklar. Milletvekilleri daha sonra konvoyla beraber Gazze’ye girecekler.

Mısır’a ulaşan Filistin’e Özgürlük konvoyu İstanbul’dan itibaren deniz ve havayolu hariç şu ana kadar tam olarak 4600 km yol kat etti. 


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024