İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mobil klinikler hizmet vermeye başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve İnsan Charity ile birlikte Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplara iki adet mobil sağlık kliniği yerleştirildi.
Suriye 15.12.2020

İç savaşın devam ettiği Suriye’de sığınmacı kamplarında zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren sivillerin sağlık ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı ve İnsan Charity kurumları arasındaki iş birliği sonucu İdlib ili kırsalındaki Killi ve Harbenuş bölgelerine iki adet mobil sağlık kliniği yerleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’na ait olan mobil sağlık kliniklerinin içerisinde aile hekimi, kadın hastalıkları, kamu sağlığı poliklinikleri ile laboratuvar bulunuyor.

2.jpg

İHH ile İnsan Charity kurumları arasında imzalanan protokol sonucu işletimine başlanan kliniklerde Suriyeli sivillere ücretsiz olarak hizmet veriliyor.

Kamplarda sağlık sıkıntısı gideriliyor

İHH Suriye Çalışmaları Sağlık Birimi Sorumlusu Dr. İbrahim Tlass, yaptığı açıklamada, Killi ve Harbenuş kamplarında yaşayan siviller için iki adet mobil sağlık kliniğini faaliyete geçirdiklerini söyledi.

Tlass, virüs ve salgın hastalıklar başta olmak üzere birçok sağlık çalışmasının klinikler üzerinden yürütülmeye başlandığını belirterek, ‘‘Her gün kadın hastalıkları polikliniğimizde 25, aile hekimliği polikliniğimizde 60, kamu sağlığı polikliniğimizde ise 25 kişiye sağlık hizmeti sunuyoruz. Her iki mobil kliniğimizde de laboratuvar düzenli olarak tahlil yapıyor.’’ ifadesini kullandı.

3.jpg

İHH tarafından Suriyeli savaş mağdurlarına yönelik sağlık desteklerinin süreceğini anlatan Dr. İbrahim Tlass, iş birliği için İnsan Charity kurumuna teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024