İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Moribah’ın hayali gerçek oldu
Üniversite eğitimi için Bursa'ya gelen ve geçirdiği hastalık sonucu yaşamını yitiren Liberyalı Moribah Dukuly'nin, ülkesine cami yaptırma hayali İHH aracılığıyla gerçeğe dönüştürüldü. Moribah Cami, Liberya’da hizmete açıldı.
Afrika, Liberya 06.12.2019

Yaklaşık 6 bin kilometre uzaklıktaki Liberya'dan Bursa'ya Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde eğitim görmeye gelen ve hazırlık sınıfında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Moribah Dukuly'nin ülkesine cami yaptırma hayali, hayırseverler tarafından gerçeğe dönüştürüldü.

İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği’nin desteğiyle 2015 yılında İlahiyat Fakültesi’nde eğitim görmek için Bursa'ya gelen öğrenci, 20 yaşında yakalandığı hastalık neticesinde eğitiminin ilk senesinde hayatını kaybetti. Türkiye'den Liberya'ya direkt uçak seferinin olmaması ve ülkedeki iç karışıklıklardan dolayı ailesine ulaştırılamayan gencin cenazesi, Bursa'da ilim şehidi olarak defnedildi.

moribah.jpg

Cezayir'de öğrenim gören ve cenazeye katılan kardeşi Osman Dukuly, törendekilere "Moribah'ın okulunu bitirdikten sonra ülkesine dönmeyi ve doğduğu kasabaya bir mescit inşa ettirmeyi, ülkesinde İslami eğitime olan ihtiyaca cevap vermeyi arzu ettiğini" anlattı. Bunun üzerine, İHH İnsani Yardım Vakfı ile İpekyolu Uluslararası Öğrenci Derneği yetkilileri, Moribah Dukuly'nin bu hayalini projeye dönüştürmek için harekete geçti. Kısa bir süre içerisinde cami inşası tamamlandı ve Moribah Dukuly'nin adının verildiği cami, Liberya’nın Kakata şehrinin Margini bölgesinde ibadete açıldı. 150 metrekare alan içerisine inşa edilen camide aynı anda 300 kişi ibadet edebiliyor. Müslümanların azınlık olarak yaşadığı bölgede inşa edilen camiden civar köylerle birlikte toplamda bin 500 kişi istifade edebilecek.

kaptan.jpg

“Vasiyetini gerçekleştirdik”

Duygulu anların yaşandığı açılış töreninde konuşan İHH Bursa Şubesi Başkanı Hüseyin Kaptan, şehirlerinde vefat etmiş bir ilim şehidinin vasiyetini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kaptan, projenin gerçekleştirilmesine vesile olan herkese teşekkür etti.

ic1.jpg

“Dünyanın en şanslı annesiyim”

Kaptan’ın ardından cami açılışı için toplanan kalabalığa seslenen Moribah’ın annesi Meryem Dukuly ise evladının hayalinin gerçekleşmesinden ötürü kendisini dünyanın en şanslı annesi olarak gördüğünü söyledi.

mezar-tasi.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İstanbul'da 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlıyor
İHH, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği ve Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nca "Gazze'ye Umut Ol" kampanyası düzenleniyor. İstanbul'da bulunan 3 AVM'deki 80'e yakın mağaza sahibi, Gazze'ye destek olmak amacıyla bugün elde edecekleri kazançlarını STK'lar aracılığıyla Filistinlilere gönderecek.
12.10.2025
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025