İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Moro yetimhanesine ek bina
İHH İnsani Yardım Vakfı açılışını geçen sene yaptığı Moro’daki yetimhanenin daha iyi hizmet verebilmesi için ana binanın yanına ek bir bina yaptı. Başakşehirli gönüllülerimizin desteği ile açılan ek b
Moro 16.05.2011

Filipinler Hükümeti ile Moro Müslümanları arasında süren çatışmalar yıllardan beri devam ediyor. Hak ve özgürlükleri kısıtlanan Moro Müslümanları, 1970’lerde başlayan bağımsızlık mücadelelerini halen sürdürüyorlar. Bağımsızlık mücadelesinde yüz binlerce kişi hayatını kaybederken birçok kişi de göç etmek zorunda kaldı. Bu çatışmalar dünyanın her yerinde olduğu gibi yine en çok çocukları etkiledi. Yaşanan çatışmalardan sonra binlerce çocuk yetim kaldı. Devletin bölgede izlediği yok etme ve demografik yapıyı değiştirme politikaları kapsamında özelikle babalarını savaşta kaybeden yetimler bütün haklarından mahrum bırakılmış durumdalar. Filipinler hükümeti yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını engellerken yerel halkın da yetimlere yardım etmesine izin vermiyor.  

İHH İnsani Yardım Vakfı geçtiğimiz yıl, Moro'da yaşanan savaş nedeniyle ana babasının korumasından yoksun kalan yetim çocuklara sığınacak güvenli bir yuva sağlayabilmek için bir yetimhane açılışı gerçekleştirmişti. Vakfımız şimdi de  Mindanao adasında hayırsever Hacı Şerefoğlu’nun ismini taşıyan yetimhanenin yanına, Başakşehirli gönüllülerin desteği ile ek bir bina yaptırarak korumasız durumda bulunan yetimlerin hizmetine açtı.

Vakfımız yetimhanede yaşları 5 ile 14 arasında değişen 50 yetime sıcak bir yuva sağlayıp, huzurlu ve kaliteli bir eğitim ile kendi ayakları üzerinde hayatlarını idame ettirebilmeleri için çalışıyor. Yetimhane ek binasının inşasının  tamamlanmasının ardından İHH ekibi hem binanın açılışını gerçekleştirmek hem de yetimlerimizi ziyaret etmek için bölgeye gittiler. İHH ekibi yetimlere Türkiyeli hayırseverlerin selamlarını iletirken yetimlerle güzel vakit geçirme imkanı da buldu. Ekibimiz ayrıca yetimhanemizde Türkiyeli hayırseverlerin bağışladığı 49 hisse akika kurbanını keserek yetim ailelerine dağıttı. İHH ekibi ziyareti sırasında 100 yetime kıyafet yardımı da yaptı. Yetimler İHH ekibine ve Türkiyeli hayırseverlere teşekkür etti.

Yetimlere sizler de destek olmak isterseniz

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024