İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Muhammed bebek ameliyat edildi
Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Harbenuş bölgesinde yaşayan ve bağırsak felci hastalığına yakalanan 1.5 yaşındaki Muhammed Zaim, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ameliyat ettirildi.
16.09.2020

İç savaşın sürdüğü Suriye’nin İdlib kentinde bağırsak felci hastalığına yakalanan Muhammed bebeğin ameliyatını gerçekleştirdiklerini açıklayan İHH Suriye Çalışmaları Sağlık Birimi Sorumlusu Dr. İbrahim Tlass, Muhammed bebeğin ameliyattan sonra sağlığına kavuşmaya başladığını söyledi.

Muhammed bebeğin ameliyatının Suriye’de yapıldığın anlatan Tlass, ‘‘Bağırsak felci hastalığının tedavisinin Suriye’de mümkün olması nedeniyle Muhammed bebeği ivedi bir şekilde hastaneye sevk ettik. Gerekli işlemleri yapıldıktan sonra belli bir süre vücudunun ameliyata uygun hale gelmesini bekledik. Daha sonra Suriye içerisinde steril ortamlarda ameliyatı yapıldı.’’ dedi.

muhammed-bebek-ameliyat-edildi-1.jpeg

Tlass, Muhammed bebeğin ameliyat sonrası sağlık durumunu da takip ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Ameliyat sonrası Muhammed bebeğin durumunu yakından takip ediyoruz. Vücudu her geçen gün daha da toparlanıyor. Ümidimiz bir an evvel tam anlamıyla iyileşerek sağlığına kavuşmasıdır.’’ ifadelerini kullandı.

İHH, Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde sağlık olmak üzere bir çok alanda yardım faaliyetleri yürütüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Mısır Kızılayı ve uluslararası STK’lardan Gazze’ye 11 TIR’lık yardım
İHH, Mısır Kızılayı ve uluslararası STK’lardan Gazze’ye 11 TIR’lık yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Mısır Kızılayı ve uluslararası kuruluşlarca organize edilen 11 TIR’lık yardım kafilesi Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Gazze’ye ulaştı.
17.11.2023
İHH Gazze’de 80 bin kişiye destek ulaştırdı
İHH Gazze’de 80 bin kişiye destek ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in katliamları sebebiyle insani krizin gittikçe büyüdüğü Gazze’deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf; gıda, battaniye ve tıbbi malzeme gibi alanlarda 7 Ekim’den bu yana on binlerce kişiye destek oldu.
15.11.2023
Gazze’ye yardımlarımız sürüyor
Gazze’ye yardımlarımız sürüyor
İşgalci İsrail’in saldırılarına hedef olan Gazze’deki sivillere yönelik olarak vakfımızın insani yardım çalışmaları devam ediyor.
24.10.2023