İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi Gazze’de
9 yıl önce bindiği helikopterin düşmesi sonucunda hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi, İHH’nın Gazze Temsilciliği’nde açılan kültür merkezinde yaşatıldı.
Filistin-Gazze 03.10.2019

2006 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze’de insani kriz devam ediyor. Sistematik bir şekilde soykırıma tabi tutulan Gazze’de yaşam hala dışarıdan gelecek insani yardım malzemeleri ile sürdürülüyor. Yaptığı çalışmalarla Gazze’yi dünya gündemine sokmayı başaran İHH İnsani Yardım Vakfı ise bölgedeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gazze’de ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda, giysi, barınma, sağlık yardımları yapan İHH son olarak Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismini taşıyan kültür merkezini Gazzeli’lerin hizmetine soktu.

ic1.jpg

İHH Gazze Temsilciliği’nin içerisinde hizmete açılan kültür merkezinde hafızlık eğitiminin yanı sıra ingilizce ve bilgisayar dersleri de verilecek. Yılda 2 bin 500 öğrenciye hizmet verecek olan merkezle şunlar hedefleniyor:

-Maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan çocukların eğitim hayatına devam etmesini sağlamak

-Savaş travması yaşayan çocuklara destek vererek eğitim vesilesiyle sosyal hayata adaptelerini kolaylaştırmak

-Geleceğin Filistin’ini inşa edecek nesiller yetiştirmek

-Savaşın, bir toplumu kaosa sürüklemesine izin vermeden Filistin halkının yanında olmak

-Kardeşliğin sınır tanımadığını göstermek

-Bölgedeki eğitim durumunu rapor ederek kamuoyuyla paylaşmak

destici.jpg

“Yazıcıoğlu, Filistin sevdalısıydı”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze'de yapımı tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin açılış törenine TBMM’deki odasından telekonferansla katıldı. Destici, "Projenin tamamlanmasından çok büyük memnuniyet duyuyoruz. İsmail Haniye başta olmak üzere Filistinli yetkililer çok büyük destek verdi bu projeye. Mazlumların ve Müslümanların sevdalısı olan Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının Gazze'de yaşatılması bizleri ziyadesiyle memnun etti" dedi. Destici, daha önce de İHH ile ortak bir projeyi Pakistan'da başlattıklarını, 7 köy inşa ettiklerini, bu köylerden birine Muhsin Yazıcıoğlu adının verildiğini anımsattı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Afganistan, Azerbaycan, Çeçenistan ve Filistin başta olmak üzere dünyanın birçok yerindeki Müslümanlara sevdalı olduğunu ve bu sevdasını gerçekleştirmek için söz konusu projeyi başlattıklarını kaydeden Destici, "İsrail'in saldırıları ve politikaları nedeniyle bu projenin tamamlanması biraz uzun sürdü. İHH'nın desteği ile bugün bu projeyi tamamlamış olduk. Projeye sahip çıkan İHH ve Filistinli yetkililere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ic2.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024