İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mülteci kamplarında Ramazan
Ekiplerimiz Filistinlilerin ikinci vatanları olarak gördükleri Lübnan’daki mülteci kamplarındaydı. Filistin mülteci kamplarını ziyaret eden ekiplerimiz, 6 bin 500 aileye kumanya paketi dağıttı, 150 ye
Lübnan 31.08.2010

Tarih boyunca medeniyetlerin kavşak noktalarından birisi olan Lübnan, iç savaşlar ve dış müdahaleler sebebiyle hem maddi hem de manevi açıdan oldukça ağır bedeller ödedi.

Lübnan yaşadığı bütün sıkıntılara rağmen İsrail işgali sırasında vatanlarını terk etmek zorunda kalan Filistinli mültecilere de sahip çıktı. Filistin gibi kendisi de İsrail’in işgaline maruz kalmış bir ülke olan Lübnan’da 400 bin Filistinli mülteci bulunuyor. Toplam nüfusu 3,5 milyon olan Lübnan’da her 8 kişiden biri Filistinli mülteci. Bu mülteciler ülkenin değişik bölgelerinde kurulan 12 mülteci kampında yaşıyorlar. Kampların en küçüğü bin 500, en büyüğü ise 70 bin kişilik. Filistinli mültecilerin büyük bir kısmı bu kamplarda doğmuş ve vatanlarını hiç görmemişler. Mülteciler kamplarda büyük sıkıntı içerisinde yaşama mücadelesi veriyorlar.

İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Lübnan’daki ihtiyaç sahiplerine ve mülteci kamplarında barınan Filistinli yoksul ailelere gıda yardımı yaptı. İHH ekipleri, Lübnan’da toplam 6 bin 500 aileye ramazan kumanyası dağıtımı yaptı. Ayrıca 150 yetime bayramlık elbise hediye edildi. Kırtasiye malzemesi ve bayram harçlığı verildi. İHH ekipleri, Beyrut Sabra ve Şatilla kampını da ziyaret etti. Yetim çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024