İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mülteci ve yoksul ailelere yardım
125 ülke ve bölgede yardım çalışmaları organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içinde de ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattı.
Türkiye 13.11.2010

İHH Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, 2010 yılı içerisinde 22 ilde ihtiyaç sahibi ailelere 2 milyon 97 bin TL tutarında tekstil yardımı yaptıklarını söyledi. Kutluay, yoksul ailelere toplam 226 bin 284 parça tekstil eşyası dağıttıklarını belirtti. Kutluay, yardımlardan her yaş grubunun faydalandığını kaydetti.

Yardımların hayırsever iş adamlarından gelen ayni bağışlardan oluştuğunu ifade eden Yaşar Kutluay, “Vakfımıza gelen eşya bağışlarını lojistik depomuzda topluyoruz. Bu eşyaları barkot sistemiyle tek tek kayıt altına alıyoruz. Daha sonra ihtiyaç duyulan illere gönderiyoruz. Yıl boyunca dağıtımlarımız sürüyor. Biz hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini bu şekilde buluşturuyoruz” dedi.

Mülteci ve yoksul ailelere yardım

Bu arada İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içindeki yardım çalışmalarına Kurban Bayramı öncesi yoğunlaştırdı. Yoksul ve mülteci ailelere, bayrama hazır girmeleri için gıda yardımı yapıldı. Fenerbahçe, Beykoz ve Ümraniye mülteci kampları ile İstanbul’un çeşitli noktalarında ikamet eden mülteci ailelere gıda paketleri dağıtıldı. İHH ekipleri, mülteci ailelerin bulunduğu noktalara giderek yardım paketlerini elden teslim etti.

İHH ekipleri; Doğu Türkistan, Ahıska, Irak ve Çeçen mültecilerin yanı sıra Türkiyeli yoksul ailelere de gıda yardımı yaptı.

Ekipler yola çıktı

Öte yandan 125 ülke ve bölgede hayırseverlerin vekâletle bağışlamış olduğu kurbanlıkları kesecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri yola çıkmaya başladı.

İHH ekipleri, Kurban kesimlerini ve dağıtımlarını organize etmek için Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Güney Asya, Uzakdoğu, Doğu Avrupa, Balkanlar ve Latin Amerika ülkelerine gidiyorlar. Dünyanın en doğu ve en batı noktasındaki ülkelere gidecek olan ekipler, erken yola çıktı. Saatlerce yolculuk yapacak olan ekipler, bayram geldiğinde hayırseverlerin bağışlamış olduğu kurbanlıkları keserek, bu bölgelerdeki ihtiyaç sahibi Müslümanlara dağıtacaklar. İHH, yurt içindeki kurbanlıkları da Et ve Balık Kurumu’nda kesecek. Kesilen etler, 61 ilde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024