İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mülteciler piknik ile moral buldular
İHH İnsani Yardım Vakfı Dünya Mülteci Günü’nde Türkiye’ye sığınan mültecilere yönelik piknik organizasyonu tertip etti.
Afrika, Filistin-Gazze, Suriye 21.06.2013

İHH İnsani Yardım Vakfı, 20 Haziran Dünya Mülteciler Gününde Belgrat ormanında 2 bin 200 kişinin katılımıyla büyük bir piknik organizasyonu gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerde servislerle evlerinden alınan mülteciler piknik alanında buluştular. İlk olarak hep birlikte kahvaltı eden katılımcılar gün boyu düzenlenen etkinliklerle moral buldular.

Piknikte çocuklar için büyük bir oyun alanı ayrıldı. Gün boyu doyasıya oyun oynayan çocuklara patlamış mısır, Osmanlı macunu ve pamuk şeker ikram edildi. Organizasyona katılan Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi çocuklara yönelik çeşitli aktiviteler düzenledi.

Yetişkinler ise kol güreşi, halat çekme, voleybol, yakar top gibi çeşitli oyunlarla günün tadını çıkardılar. Çalınan yöresel müziklerde kendi halk oyunlarını sergileyen mültecilere öğle yemeği için mangal yakıldı. Saat beş civarı piknik alanında ayrılan aileler servislerle evlerine bırakıldılar.

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaş, işgal ve doğal afetler sonucu ülkelerinden ayrılarak Türkiye’ye sığınan mülteciler iş, aş, eğitim, sağlık ve barınma gibi temel insani gereksinimlerinden büyük oranda yoksun ortamlarda hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Dünyanın dört bir tarafından gelen mültecilere kucak açan İHH, büyük gayret ve özenle maddi ve manevi yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024