İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023

İHH tarafından bu yıl Türkiye dâhil 31 ülkede düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri sürüyor. On binlerce yetime destek olunan YDG etkinlikleri kapsamında; ev tamir ve inşası, seracılık, sağmal hayvan dağıtımları gibi sosyal yardım projeleri, sünnet organizasyonu, hijyen paketi dağıtımları, sağlık taraması gibi sağlık yardımı projeleri, kırtasiye malzemesi dağıtımı gibi eğitim yardımı projeleri, geziler, uçurtma şenlikleri, burs yardımı, şiir, kompozisyon ve bilgi yarışmaları gibi kültürel yardım projeleri uygulanıyor.

yetim-dayanisma-gunleri-basliyor17.jpg

YDG etkinlikleri sürüyor

Proje ile Türkiye’de de yetim çocuklara yönelik pek çok alanda destek çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından dönemsel olarak yardımlarda bulunulan 4 genç yetim kıza çeyiz seti desteği sağlandı. Setin içerisinde şu malzemeler yer aldı:

- 4 gözlü set üstü ocak

- 4 adet küçük mutfak aletleri seti

- 12 kişilik yemek takımı, kaşık-çatal, kahvaltı ve tencere setleri

-Yatak odası halı takımı

Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri, yurtiçinde ve yurt dışında yetimlerin tebessümüne vesile olmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2023-05-10-at-15.55.35-1.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024