İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Muzaffergarh Devlet Hastanesi diyaliz cihazı bekliyor
Pakistan Muzaffergarh Devlet Hastanesi’nde diyaliz makinesi sıkıntısı yaşanıyor. 3.5 milyonluk bir nüfusa hitap eden ve günde 2500 hasta kapasitesi olan hastane, böbrek hastalarına yeni diyaliz cihaz
GüneyAsya, Pakistan 04.03.2011

Pakistan’ın Pencap eyaletine bağlı Muzaffergarh şehrindeki devlet hastanesi Türkiyeli hayırseverlerin yardımını bekliyor. 3.5  Milyonluk bir nüfusa hitap eden ve günde 2500 hasta kapasitesi olan hastanenin kadın diyaliz merkezinin yapımını İHH üstlendi.

İmkânların el vermemesi nedeniyle mecburen kadın ve erkekler tek odalı diyaliz merkezinde tedavi ediliyor ve bu da büyük sıkıntılara neden oluyor. Hastanenin Diyaliz Merkezi Müdürü Dr. Muhammed Ekber, hastanenin bütün bölümlerinde sadece 25 doktorun ve 12 yatağın olduğunu belirterek; “Hastaneye her gün 2500’ün üzerinde hastamız geliyor. Normalde bu şartlarda çalışma imkânı yok, ancak Pakistan özellikle son dönemlerde çok büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kaldı. Biz bu nedenle tek odalı diyaliz merkezimizde kadın ve erkek hastalarımızı beraber yatırmak zorunda kalıyoruz. Bu büyük sorun. Hem hastalarımız hem de bizim için çok zor bir durum ancak bugün bunu kendi imkânlarımızla halletme olanağımız yok” diye konuştu.

Hastanede incelemelerde bulunan İHH ekibi ise hastanenin ek diyaliz merkezinin yapımını en kısa sürede bitirebileceklerini ilettiler. İHH Yönetim Kurulu üyesi ve Pakistan Koordinatörü Mehmet Kara, Muzaffergarh devlet hastanesinin sorunlarının bir süre önce kendilerine iletildiğini ve hemen konu ile ilgilendiklerini belirterek; “Kardeş Pakistan halkının her türlü derdi ile dertlenmek üzere burada bulunuyoruz. Hayırsever vatandaşlarımız bu uzak coğrafyadaki kardeşlerine sahip çıkmamız için bizi görevlendirdi. Bu yardımların en etkili olduğu en önemli bölümlerden birisi de sağlık alanı.

Burada yapacağımız yeni diyaliz merkezi yüz binlerce Pakistanlı kardeşimiz için büyük bir umut olacak. Şu anda çok kötü şartlar altında hastane hizmetleri verilmeye çalışılıyor. Bunu çözmek bizim görevimiz. Biz İHH olarak bu diyaliz merkezinin yapımını üstlendik. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarını beklemekteyiz” dedi.

Yeni diyaliz makinelerinin alımı için de hayırseverlerin yardımları bekleniyor. İhtiyaç duyulan diyaliz makinesinin değeri 50 bin TL’yi bulurken 60 bin TL’lik yeni bina inşaatıyla birlikte toplam maliyeti 110 bin TL olarak hesaplanmaktadır. Muzaffergarh devlet hastanesi için acil ihtiyaç görülen proje hayırseverlerin desteklerini bekliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024