İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nakba’nın yıldönümünde İsrail protestosu
Filistinlilerin Nakba (Büyük Felaket) olarak andığı ve Filistin topraklarının işgal edilmesiyle kurulan İsrail'in, 63. kuruluş yıldönümü İstanbul’da protesto edildi. Konsolosluk önünde gerçekleştirile
11.05.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı, Özgürder, Mazlumder, Hikmet Vakfı ve Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği gibi sivil toplum kuruluşları işgalci İsrail devletinin kuruluşunun 63. yıldönümünü protesto etmek amacıyla Levent’teki İsrail konsolosluğu önünde bir araya geldi. Levent Metrosu çıkışında toplanan yüzlerce kişi kortej halinde İsrail konsolosluğu önüne yürüdü. Yürüyüş sırasında  ‘’Vatanımıza dönüşe evet, Transfere hayır”, ‘‘Direnen Filistin kazanacak’’ pankartları açılırken, “Filistin’e selam direnişe devam”, “Hepimiz Filistinliyiz, direneceğiz” sloganları atıldı.

İsrail konsolosluğu önüne gelindiğinde ilk konuşmayı İHH İnsani Yardım Vakfı yöneticilerinden Yavuz Baysan yaptı. Baysan, Türkiye ayağını İHH’nın organize ettiği 2. Özgürlük Filosunun Haziran ayının sonunda hareket edeceğini söyledi. İşgalci İsrail Devletinin bu yıl 63. yıldönümü olduğunu söyleyen Baysan, ‘‘İnşallah 64. yıldönümünde Mescid-i Aksa’da sabah namazı kılıyor olacağız’’ dedi. Özgürder Genel Başkanı Rıdvan Kaya’da Filistin özgürleşinceye kadar mücadelemiz devam edecek derken aradan yüzlerce yıl geçse de kesinlikle işgalci İsrail’i tanımayacağız şeklinde konuştu.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır yaptığı konuşmasında ise, dernek olarak Nakba dolayısıyla bir resim sergisi yaptıklarını ve seneye de özgür Filistin’in resimlerini sergilemek istediklerini söyledi.

Türkiye’de yaşayan Filistinliler adına konuşan Hikmet Vakfı’nda Said el Hacc’da  Filistinlilerin hiçbir zaman yurtlarından vazgeçmedikelrini ve bir gün mutlaka vatanlarına geri döneceklerini söyledi. Konuşmaların ardından İsrail Bayrağı yakılırken protestolar yapılan dua ile son buldu.h

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024